FINANTE-BANCI

S&P : MKB Bank are o capitalizare adecvata

07 noiembrie 2006, ora 10:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
S&P considera MKB o subsidiara de importanta strategica pentru actionarul majoritar BayernLB
S&P considera MKB o subsidiara de importanta strategica pentru actionarul majoritar BayernLB
MKB Bank isi mentine o capitalizare adecvata, dupa ce a majorat capitalul in scopul preluarii bancii Romexterra, arata un raport publicat luni de Standard&Poor's, citat de NewsIn.
Banca a operat in prima jumatate a anului o majorare de capital de 930 milioane de forinti (3,57 mil. euro) si urmeaza sa mai faca o alta majorare cu 682 milioane de forinti (aprox. 2,62 mil. euro) pana la sfarsitul acestui an. Banii obtinuti din injectiile de capital ale actionarilor urmeaza sa fie folositi pentru achizitia bancii romane Romexterra, ce are o cota de piata de 0,8%.

MKB a preluat 55,3% din actiunile Romexterra, la un pret de 6 lei/actiune, si a devenit, dupa inchiderea ofertei de preluare, actionarul majoritar al bancii romane. Oferta bancii ungare s-a derulat in perioada iulie-septembrie.

"MKB Bank urmareste ca Romexterra Bank sa atinga o cota de piata de 5,5-6% pe termen mediu-lung", se afirma in comunicatul oficial al MKB, care anunta preluarea pachetului majoritar de actiuni al Romexterra.Banca ungara a mai cumparat in luna mai un pachet de 60% dintr-o banca din Bulgaria, Unionbank, care detine o cota de piata de 1,5%, fara sa mentioneze pretul. Potrivit agentiei de evaluare a riscurilor financiare, aceste achizitii sunt finantate prin capital de la BayernLB, actionarul majoritar al MKB.

"Standard&Poor's Ratings Services considera ca MKB este o subsidiara de importanta strategica pentru BayernLB deoarece a fost desemnata drept avanpost si cap de pod pentru bransarea la Europa de Est", au declarat analistii agentiei de evaluare a riscurilor financiare.

MKB Bank este a treia banca din Ungaria, activele sale totale fiind de peste 6,5 miliarde euro. BayernLB detine aproape 89,6% din actiunile MKB si este a saptea banca din Germania.

Actualizare: S&P a imbunatatit ratingul pe termen lung al Romexterra

Standard&Poor's (S&P) a imbunatatit ratingul pe termen lung al Romexterra Bank la 'BB-' de la 'B' si a confirmat ratingul pe termen scurt la 'B', dupa ce MKB a devenit noul actionar majoritar al bancii romane, a anuntat astazi agentia internationala de evaluare a riscurilor financiare.

Perspectiva bancii romane este stabila, a mai anuntat agentia de rating. Structura actionariatului bancii, importanta strategica pentru MKB si beneficiile privind expertiza si tehnologia ce ar putea fi obtinute de la MKB sau chiar de la actionarul majoritar al MKB, BayernLB, sunt argumentele care sustin imbunatatirea ratingului.

"Factorii care sprijina perspectiva stabila in viziunea Standard&Poor's sunt ca Romexterra si pozitia pe piata se vor imbunatati pe termen mediu si lung, dand bancii posibilitatea de a sustine cresterea afacerii si a venitului", a spus un analist de credit al S&P.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 19:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter