- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Sfaturile lui Patriciu pentru micii afaceristi: \”Nu faceti afaceri cu statul\”

11 Jun, 15:31 • Redactia DailyBusiness
Omul de afaceri Dinu Patriciu (foto) a scris intr-un articol in Adevarul o lista cu sfaturi pentru micii afaceristi: economisirea in dolari, vanzarea cu orice pret a activelor neproductive, investirea in marketing, reducerea cheltuielilor cu personalul prin concedieri si nu reduceri de salarii, si evitarea afacerilor cu statul.
Sfaturile lui Patriciu pentru micii afaceristi: \Nu faceti afaceri cu statul\

„Cautati sa eliminati din portofoliu orice contract cu statul, oricat ar parea de atractiv. Birocratii sunt mai hamesiti ca niciodata. Feriti-va!”, afirma Patriciu, care a ajuns cel mai bogat om din Romania dupa ce a preluat de la stat afacerea Petromidia si a dezvoltat-o, apoi a vandut-o catre kazahii de la KazMunaiGaz.

„Solutia in vreme de criza este sa te concentrezi pe afacerea principala si sa incerci sa-ti minimizezi costurile si sa-ti pastrezi sau sa cresti pe cat se poate veniturile. Investitia cea mai buna in vreme de criza, desi e ‘cheltuiala inutila’ pe care multi o taie prima, este cea in marketing”, spune Patriciu in articol.

El ii sfatuieste pe micii intreprinzatori sa nu-si trateze competitorii cu dusmanie sau adversitate. „Urmariti-i cu atentie, luati ce e bun, dar invatati sa fiti diferiti de ei!”, a mai spus Patriciu.