- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Isarescu: Reducerea TVA la 3 luni dupa ce a fost majorata, o incoerenta a politicilor economice

27 Oct, 15:13 • gecad.net
Politicile economice coerente sunt cele care fac diferenta intre statele care reusesc sa atinga performante economice si cele care nu le obtin, a spus Mugur Isarescu (foto), guvernatorul BNR, referitor la decizia de a reduce TVA la putin timp dupa ce taxa a fost marita.
Isarescu: Reducerea TVA la 3 luni dupa ce a fost majorata, o incoerenta a politicilor economice

Masura de reducere a TVA (votata recent in Camera Deputatilor) da dovada de incoerenta a politicilor economice si a discursului public, in conditiile in care doar cu trei luni in urma, guvernantii au decis majorarea taxei, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

„CDS-ul Romaniei (costul riscului de tara) reflecta o coerenta scazuta, daca nu a actiunilor politice atunci cel putin a mesajelor pe care le transmitem”, a mai spus Isarescu.

Costul riscului de tara nu reflecta, in opinia guvernatorului, realitatile economice, in conditiile in care Romania a ajuns sa-si ajusteze multe din dezechilibre, iar „deficitul bugetului se reduce brutal”.

„De ce Romania trebuie sa plateasca mai mult cu 3 puncte de baza (atunci cand se imprumuta de pe pietele internatioanale – n.r.), decat o tara europeana”, se intreaba Isarescu.