- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Jumatate dintre romani considera cresterea preturilor si inflatia principalele lor probleme

01 Mar, 18:06 • Redactia DailyBusiness
50% dintre romani considera cresterea preturilor si inflatia principalele lor probleme, o treime considera ca impactul crizei asupra pietei muncii nu a atins apogeul, iar 48% se asteapta la o inrautatire a situatiei locurilor de munca in urmatorul an, potrivit unui Eurobarometru.
Jumatate dintre romani considera cresterea preturilor si inflatia principalele lor probleme

Studiul arata ca jumatate dintre romani indica drept cea mai importanta problema cu care se confrunta in prezent cresterea preturilor si inflatia . Comparativ, in primavara lui 2010, 43% dintre romani considerau aceste doua fenomene drept cele mai importante probleme ale lor. La nivelul UE, media celor care considera cresterea preturilor si inflatia principalele lor probleme este de 38%.

Pe de alta parte, 39% dintre romani considera ca situatia economica actuala este principala lor problema (fata de 35% in primavara lui 2010 si 25%, media la nivelul UE), potrivit Mediafax.

Totodata, 22% dintre romani indica sistemul de ingrijire a sanatatii drept principala problema, fata de 19%, media la nivelul UE si 25% procent inregistrat in Romania in primavara lui 2010.