- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Profitul Astra Asigurari a crescut de peste 4 ori in primele noua luni, la 18 mil. lei

12 Nov, 11:47 • Redactia DailyBusiness
Compania Astra Asigurari a inregistrat in primele noua luni din 2010 un profit net de 18 milioane de lei, de 4,3 ori mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor publicate vineri de asigurator.
Profitul Astra Asigurari a crescut de peste 4 ori in primele noua luni, la 18 mil. lei

In intervalul ianuarie-septembrie 2009, compania a avut un profit net de 4,18 milioane de lei.

Volumul primelor brute subscrise totale nete (viata si non-viata) a fost dupa primele noua luni din acest an de 841,245 milioane de lei.

Pe segmentul asigurarilor generale, Astra a raportat prime brute subscrise de 829,873 milioane de lei, in crestere cu 37%.

Pe clase, primele brute subsrise din asigurari auto (RCA + Casco) au totalizat 655 milioane de lei, mai mult cu 53% fata de perioada similara a anului trecut, din care politele RCA au reprezentat 453 milioane de lei, in crestere cu 144%.

Afacerile din asigurari de cladiri si bunuri au fost in suma de 115 milioane de lei.

Compania a afisat in primele noua luni prime brute subscrise de 11 milioane de lei pe segmentul Casco Aviatie (+15%) si de 8,4 milioane de lei pe segmentul de raspunderi civile pentru aeronave.

Pentru Casco nave si raspunderi navale, Astra a incasat 7,4 milioane de lei in perioada analizata.

Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 58%, pana 11,4 milioane de lei.

Totodata, daunele platite de companie s-au majorat cu 59%, pana la 371 milioane de lei.

Astra Asigurari este membru fondator PAID, detinand participatia maxim admisa de lege de 15% din pachetul de actiuni al acestui Pool de asigurare.

Recent, compania a intrat pe piata din Ungaria, inaugurand sucursala Astra Biztosito de la Budapesta, unde va subscrie pentru inceput pe segmentele: RCA, property si Casco.

Astra Asigurari are peste 270 de sucursale, agentii si puncte de lucru in toata tara.