- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Turcii de la Provus au cumparat RomCard, primul centru de procesare carduri din Romania

15 Jul, 13:19 • Redactia DailyBusiness
Furnizorul turc de servicii de procesare carduri Provus a cumparat RomCard, primul centru de procesare carduri din Romania.
Turcii de la Provus au cumparat RomCard, primul centru de procesare carduri din Romania

BCR, BRD, UniCredit Tiriac Bank, Raiffeisen Bank si Financiara, in calitate de actionari RomCard, au anuntat vanzarea integrala a companiei catre Provus Services Provider, un furnizor in domeniul serviciilor procesarii de carduri.

Noua entitate va furniza servicii pentru tranzactiile prin carduri bancare clientilor din Romania si de peste hotare.

„In prezent, Provus administreaza peste 1.500 terminale ATM, 4.500 terminale POS, 2,8 milioane carduri si 3,5 milioane tranzactii lunar”, a declarat Cem Yenigul, CEO Provus.

Firma RomCard a fost infiintata in anul 1994, fiind primul centru de procesare carduri din Romania. A inceput ca un centru de procesare interbancar pentru 5 banci romanesti (chiar bancile actionare): Banca Comerciala Romana, Banca Romana de Comert Exterior, Banca Romana pentru Dezvoltare, Banca Agricola si Banca Ion-Tiriac.

Incepand cu anul 2000, pe fondul modificarilor din sectorul bancar, structura actionariatului s-a modificat, actionari fiind: Banca Comerciala Romana, Banca Romana pentru Dezvoltare, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank si Financiara.

In perioada 2006-2009, societatea a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de circa 22%, de la 3,1 milioane lei in 2006, la 5,62 milioane lei in 2009.

Deloitte si Reff & Asociatii au acordat asistenta financiara si juridica vanzatorilor, in timp ce compania Provus a beneficiat de asistenta juridica din partea Badea Clifford Chance.