FINANTE-BANCI

Sute de mii de egipteni cer demisia presedintelui in strada. Armata a blocat accesul catre Cairo (Update 1)

01 februarie 2011, ora 14:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Sute de mii de manifestanti s-au adunat marti in piata Tahrir din Cairo, pentru "marsul de un milion" de persoane, la apelul miscarii de contestare care cere de o saptamana plecarea presedintelui Hosni Mubarak.
Armata egipteana a blocat, marti dimineata, accesul in Cairo, dar si in alte orase, unde manifestantii intentionau sa participe la un "mars de un milion" de persoane, potrivit Mediafax.

Autostrada care face legatura intre Alexandria si Cairo este blocata, la un kilometru de capitala, de un baraj al armatei, potrivit unui jurnalist AFP. De asemenea, iesirile din orasele Mansura (delta), Suez (est) si Fayyum (la sud de Cairo) au fost blocate de armata.

Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a evocat marti moartea a 300 de persoane de la inceputul miscarii de contestare din Egipt, peste 3.000 de persoane ranite si sute arestate, precizand ca este vorba despre "rapoarte neconfirmate".Implicatii economice

Agentia Standard & Poor's a retrograt ratingul datoriei publice a Egiptului la BB de la BB+ si a avertizat ca ar putea urma o noua ajustare. Astfel S&P este a treia agentie internationala de rating care a retrograt Egiptul din cauza demonstratiilor de strada din acesta tara, scrie presa internationala.

1 milion de egipteni vor organiza marti un mars impotriva presedintelui Mubarak (Articol initial)

01 februarie 2011, ora 12:59 
Miscarea de contestare din Egipt, care cere plecarea presedintelui Hosni Mubarak, a facut apel la organizarea, marti, a unui "mars de 1 milion" de persoane, la o saptamana de la inceputul revoltei populare contra regimului aflat la putere de 30 de ani, scrie Mediafax.
Mohamed ElBaradei, principalul politician din opozitie, a declarat ca "daca Mubarak vrea sa isi salveze pielea, ar face mai bine sa plece".

Mii de persoane s-au adunat, deja, marti dimineata, in centrul orasului Cairo, pentru a participa la o manifestatie uriasa impotriva presedintelui egiptean, Hosni Mubarak.

Numeroase persoane au petrecut noaptea in Piata Tahrir, care este, de martea trecuta, centrul manifestatiilor contra regimului.Omar Souleimane, proaspat numit vicepresedinte, a primit de la presedintele Mubarak misiunea sa deschida un dialog imediat cu opozitia despre reformele constitutionale si legislative.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 09:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter