- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

The New York Times: 2012 ar putea aduce sfarsitul lumii financiare

17 Mar, 13:40 • Redactia DailyBusiness
Cand maiasii au prevazut ca sfarsitul lumii va avea loc in 2012 - dupa cum arata filmele de la Hollywood - acestia nu si-au inchipuit ca niste obligatiuni riscante vor contribui la un dezastru financiar mondial, scrie The New York Times.
The New York Times: 2012 ar putea aduce sfarsitul lumii financiare

Poate ca ar fi trebuit sa-si inchipuie acest lucru, pentru ca 2012 este inceputul unei perioade de trei ani in care obligatiuni corporative, foarte riscante, de peste 700 mld. dolari ajung la scadenta, o suma imensa care ar putea suprasolicita piata financiara globala.

Teama este ca in urma acestor facturi uriase care ajung la scadenta cam in acelasi timp pentru companii, cat si pentru autoritati, unele firme nu vor mai putea lua noi credite si va rezulta un val de falimente.

Doar Guvernul SUA va trebui sa se imprumute de aproape 2.000 miliarde de dolari in 2012, pentru a acoperi deficitul bugerar din acel an si refinanta datoriile actuale.

Intr-adevar, temerile privind cresterea datoriei nationale i-au determinat pe reprezentantii de la Moody’s Investors Service sa avertizeze ca SUA si alte tari occidentale si-ar putea pierde calificativele de top Aaa pentru credite.

Pentru mai multe detalii, cititi articolul din The New York Times.