FINANTE-BANCI

Traian Băsescu, despre cine va fi noul premier dacă Iohannis "îşi menţine angajamentul"

04 noiembrie 2015, ora 13:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
basescu.jpg
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Iohannis are deja un angajament legat de desemnarea lui Cătălin Predoiu pentru postul de premier.


"Dacă aș fi președinte, aș nominaliza un premier care aș crede că ar face față situației la zi. Nu aș avea multe negocieri. După desemnare, premierul e obligat să încerce să își facă o coaliție. Aș face consultarea cu partidele, dar aș merge pe un premier pe care mi l-aș asuma", a explicat Băsescu situația noului premier, potrivit Romania TV.

"E o chestiune de responsabilitate maximă. Problema unui premier nu e doar a străzii. Trebuie să își asume noul Cod Fiscal, pomenile anunțate de Ponta că intră în vigoare la 1 decembrie. Am spus mereu vai de politicienii care guvernează după sondaje. Trebuie ținut cont că responsabilitatea președintelui e să nu desemneze un premier asupra căruia sunt suspiciuni de corupție. Responsabilitatea e mult mai mare decât să ții cont de stradă. Avem o Constituție care spune cum să numești un premier", a subliniat politicianul.

Fostul președinte a adăugat că "președintele are deja un angajament legat de desemnarea lui Predoiu. Dacă își va menține angajamentul înseamnă că premierul va fi Predoiu. Gabriel Oprea nu va mai fi main player, nu va mai putea apărea în cabinet, jocul e în mâna președintelui. Nu cred că mesajele sunt importante, ci decizia".Întrebat dacă s-a încheiat cariera politică a lui Ponta, Traian Băsescu a afirmat că "dacă va merge în instanță și va câștiga procesul, nu cred că s-a încheiat. Dacă îl va pierde, s-a încheiat".

Totodată, fostul șef al statului spune că nu știe dacă protestele vor continua, dată fiind situația în momentul de față, mai ales că "primele două solicitări ale străzii au fost acoperite. A demisionat Victor Ponta și asta implică și plecarea din funcție a lui Gabriel Oprea".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 04 Decembrie 2020, 10:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter