FINANTE-BANCI

Transportatorii acuza ASF de dezinformare: tarifele RCA nu au de ce sa creasca

21 aprilie 2020, ora 15:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rca.jpg
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), cere explicații în legătură cu informarea făcută de ASF către Guvern, prin care se insinuează că amânarea la plată a polițelor de asigurare RCA ale transportatorilor va conduce la creșterea tarifelor RCA la persoanele fizice.

"Aceasta este dezinformare! Așa cum bine știți, Poliția Română a transmis oficial, pe 1 aprilie 2020, informarea conform căreia numărul de accidente a scăzut cu 72%, pe perioada restricțiilor de circulație impuse prin declanșarea stării de urgență pe teritoriul României", spun transportatorii.

Potrivit lor, în această perioadă, rata combinată a RCA nu va putea trece de 20%, ținând cont de faptul că este restriționată deplasarea tuturor persoanelor fizice și chiar a unor persoane juridice, pentru perioada stării de urgență.

"Dorim să vă adresăm următoarele întrebări:
1. Cine este persoana care a semnat adresa transmisă de ASF către Guvernului României și dacă această adresă are aprobarea Consiliului ASF?
2. De ce această scrisoare nu a fost însoțită de studiul de impact care a condus la concluzia că tarifele RCA ale persoanelor fizice vor crește în perioada următoare?
4. Cum vă explicați faptul că asiguratori din țări cu instituții serioase de supraveghere a pieței financiare (Exemplu: Statele Unite ale Americii) au decis să nu majoreze prețul asigurării RCA, ba chiar, asiguratorii au decis restituirea către asigurați a unor sume importante de bani pentru perioada în care transportul este restricționat (pentru perioada pandemiei COVID – 19)?", întreabă reprezentanții COTAR.Potrivit lor, în țări cu instituții credibile și serioase de supraveghere financiară, asiguratorii au decis restituirea a peste 800 milioane de dolari asiguraților săi, pe fondul reducerii semnificative a numărului de accidente, iar în România, ASF afirmă explicit faptul că prețul poliței RCA poate să crească, fără a prezenta un studiu de impact.

"Cerem să se clarifice de ce asociația asiguratorilor UNSAR a influențat din nou decizia ASF de a comunica aceste lucruri lipsite de orice noțiune logică elementară. Interesele cui le reprezintă, în realitate, Consiliul ASF?", mai întreabă transportatorii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 00:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter