FINANTE-BANCI, BURSE

Trei dintre acuzatii ca au inselat-o pe sefa misiunii Bancii Mondiale in Romania au recunoscut fapta

07 noiembrie 2013, ora 11:09 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
1-semn-mare.jpg
Trei dintre cei opt acuzati ca au inselat-o pe sefa misiunii din Romania a diviziei de investitii a Bancii Mondiale, Ana Maria Mihaescu, prejudiciul fiind de peste 900.000 de lei, si-au recunoscut fapta la procesul care a inceput, miercuri, la Tribunalul Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii Tribunalului Sibiu, miercuri a inceput procesul in care sunt judecati pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals si uz de fals, opt sibieni care au prejudiciat-o pe sefa misiunii din Romania a diviziei de investitii a Bancii Mondiale, Ana Maria Mihaescu, cu peste 900.000 de lei.

Conform sursei citate, trei dintre inculpatii care erau judecati in stare de libertate si-au recunoscut fapta si au fost audiati in timpul sedintei de miercuri a completului de judecata reunit la Tribunalul Sibiu.

Una dintre cele trei persoane care si-au recunoscut vina este Livia Galea, singura femeie dintre cei opt inculpati, cea care, folosindu-se de asemanarea cu Ana Maria Mihaescu si de un act de indentitate fals, s-a dat drept sefa misiunii din Romania a diviziei de investitii a Bancii Mondiale si a reusit sa tranzactioneze la bursa actiuni detinute de Ana Maria Mihaescu la SIF Muntenia, potrivit Mediafax.In luna septembrie, opt persoane din judetul Sibiu au fost trimise in judecata pentru pentru comiterea infractiunilor de inselaciune cu consecinte desoebit de grave, fals si uz de fals.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, de la finele lunii iulie, inculpatii Livia Galea, Bogdan Belu Koteles, Nicolae Paul Macovei, Aron Hantiu, Mihai Corcoveanu, Dorel Ionita, Stefan Adrian Fleser si Ioan Pungila au reusit "din februarie pana in aprilie 2013, sa induca in eroare reprezentantii societatii de brokeraj, Actinvest SA din Brasov, pe care i-au determinat, folosind o carte de identitate falsa, sa tranzactioneze la bursa actiunile detinute de partea vatamata M.A.M. (n.r. Ana Maria Mihaescu), cauzandu-i un prejudiciu de peste 900.000 lei, bani ridicati de inculpati din centrul bancar anume deschis pentru aceasta la Raiffeisen Bank".

Ca urmare a acestui eveniment, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a cerut fondurilor de pensii administrate privat sa verifice siguranta detinerilor de actiuni aflate in portofoliul acestora. Astfel, pe 20 si 23 septembrie fondurile nu au facut tranzactii cu actiuni.

Ulterior, ASF a informat ca verificarile solicitate fondurilor de pensii administrate privat in privinta detinerilor de actiuni din portofoliu s-au incheiat si nu au fost identificate probleme.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 20 Ianuarie 2020, 09:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter