FINANTE-BANCI

Uniqa Group Austria va deveni actionar majoritar la Astra-Uniqa

28 iunie 2007, ora 12:26 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
astra-uniqa-mica.jpg
Actionarul majoritar al Astra-Uniqa va fi Uniqa Group Austria, care va detine peste 50% din actiunile companiei de asigurari, ca urmare a semnarii contractului de preluare de la fostul actionar majoritar, Nova Trade, a anuntat, joi, compania, printr-un comunicat.
Uniqa Group Austria a achizitionat inca 23% din actionariatul companiei de Asigurare-Reasigurare Astra, de la actionarul majoritar anterior, Nova Trade. Prin aceasta Uniqa isi asigura controlul intereselor in Astra cu o cota de 50% plus o actiune, relateaza NewsIn. Tranzactia este in curs de autorizare de catre autoritatile romane.

Uniqa va face o oferta obligatorie micilor actionari ai companiei listate la Rasdaq Astra, in conformitate cu cerintele legale. La mijlocul anului 2005, Grupul Uniqa a achizitionat 27% din actiunile companiei Astra, in urma unei tranzactii pe piata de capital. Din vara anului 2006, imaginea companiei de asigurari s-a schimbat, prin alaturarea siglei Astra de cea a Uniqa.

Uniqa si Nova Group vor continua colaborarea pentru implementarea unor proiecte care vizeaza promovarea si vanzarea produselor de asigurare facultative si vor pune accest pe dezvoltarea asigurarilor de viata. De asemenea, Astra-Uniqa va dezvolta si in continuare parteneriatul preferential cu Raiffeisen Bank, se mai arata in comunicat.Compania isi va extinde activitatea prin realizarea de investitii in imobiliare, initiate deja de Uniqa Group prin achizitionarea pe piata romaneasca a Floreasca Tower si a altor obiective imobiliare.

Astra Asigurari s-a desprins in 1991 din fosta companie de stat ADAS si a fost privatizata in anul 2002. Astra-Uniqa a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de 120 milioane lei (echivalentul a 35,8 milioane euro) in primul trimestru din 2007.

In 2006, compania a afisat prime brute subscrise in valoare de 302,97 milioane lei (echivalentul a 89,59 milioane euro) in crestere cu 79,5% fata de 2005. Primele brute subscrise din activitatea de asigurari generale au fost de 301,36 milioane lei, iar cele din asigurarile de viata au insumat 1,61 milioane lei.

Compania are un capital social de 192,71 milioane lei (60,7 milioane euro). Ultima cotatie inregistrata in sedinta de miercuri 14 iunie a fost de 7,45 lei pe actiune, ceea ce reprezinta o capitalizare bursiera de 539,73 milioane lei (17 milioane euro).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter