- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Unul din cinci debitori persoane fizice ai Raiffeisen Bank a avut dificultati la plata si si-a restructurat imprumutul

20 Oct, 08:32 • gecad.net
Circa 20% dintre clientii retail ai Raiffeisen a intampinat dificultati la rambursarea creditelor si au beneficiat de o restructurare din partea bancii, a declarat Razvan Munteanu, vicepresedintele responsabil de activitatea retail in cadrul Raiffeisen Bank Romania.
Unul din cinci debitori persoane fizice ai Raiffeisen Bank a avut dificultati la plata si si-a restructurat imprumutul

„Nu ma astept (ca in 2010 n.r.) sa se produca o deteriorare a portofoliului la fel de semnificativa ca in 2009. Consumatorii din mediul privat s-au adaptat (la conditiile impuse de criza n.r.)”, a mai spus Munteanu.

Raiffeisen deruleaza in prezent o campanie de refinantare a creditelor, iar din luna martie pana in prezent a acordat refinantari de imprumuturi in valoare de 21 de milioane de euro pentru clientii altor banci.

Potrivit lui Razvan Munteanu, soldul creditelor oferite de banca a crescut usor in ultimele 5-6 luni, in conditiile in care imprumuturile noi au depasit ca valoare rambursarile de credite.

Acesta a precizat ca in ultimul timp a observat insa o scadere a cererii de imprumuturi. „Cererea a fost mai slaba fata de primele trei trimestre ale anului”, a spus Munteanu.