FINANTE-BANCI

Valoarea creditelor intermediate de Kiwi Finance, cu 28,6% mai mica in 2012

13 martie 2013, ora 11:11, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
anca bidiankiwi.jpg
Valoarea creditelor intermediate de brokerul Kiwi Finance a scazut in 2012 cu 28,6% fata de anul precedent, la suma de 42,8 milioane euro.

Scaderea a fost cauzata, in principal, de accesarea de credite cu valori mai mici pe fondul restrictionarilor aplicate de BNR.

Din acestea, 60% au fost credite cu garantii imobiliare standard, 14% credite Prima Casa si 26% credite de nevoi personale.

Cifra de afaceri a companiei a depasit 4 milioane lei, iar numarul de clienti a urcat cu 33% fata de 2011.á

Solicitarile de credite au crescut anul trecut cu 35%. Consideram ca aceasta tendinta se va pastra si in 2013, nu vedem premise pentru o schimbare la nivelul cererii. Din analiza noastra, in prezent detinem o cota de piata de aproape 2,6% din totalul creditelor noi acordate in sistemul bancar si avem o tinta de 3% in 2013ö, a declarat Anca Bidian (foto), CEO Kiwi Finance.

In ceea ce priveste valuta de imprumut, 96% dintre clientii care au accesat credite garantate cu ipoteca in 2012 au preferat euro ca moneda de imprumut, in timp ce 98% dintre clientii creditelor de nevoi personale au solicitat imprumuturile in moneda nationala.

ôPiata s-a mai maturizat, acum clientii analizeaza si compara oferte sau cauta mult mai des solutii de refinantare pentru reducerea ratelor. In acelasi timp, solutiile au devenit mult mai complexe, ceea ce face ca serviciile de consultanta financiara sa devina aproape o necesitateö, a mai spus Anca Bidian.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter