FINANTE-BANCI

Vienna Insurance Group intra pe piata asigurarilor din Moldova dupa ce a achizitionat Donaris

31 ianuarie 2014, ora 16:19, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
VIG-sediu.jpg
Vienna Insurance Group AG (VIG) a anuntat vineri ca a semnat un contract de achizitie pentru circa 94 procente din compania Societatea de Asigurari-Reasigurari ôDonaris Groupö S.A. (ôDonarisô) cu sediul in Republica Moldova.

Achitia se face sub rezerva obtinerii acordurilor oficiale. Valoarea acesteia nu a fost facuta publica.

äOdata cu intrarea pe piata din Moldova, am marit reteaua Grupului Vienna Insurance Group la 25 de tari si am acoperit una din ultimele pete albe de pe harta noastra geografica a Europei Centrale si de Est. Donaris ofera o platforma eficienta pentru a ne pozitiona de acum si pe piata de asigurari din Moldovaô, declara Peter Hagen, directorul general al Vienna Insurance Group.

Donaris a fost fondata in 1998 si isi are sediul in capitala Moldovei, Chisinau. Asiguratorul non-viata realiza in primul semestrul al anului 2013 prime subscrise de 2,8 milioane euro, obtinand astfel o crestere de circa 9 procente comparativ cu anul anterior. Aproximativ 80% din afaceri provin din divizia auto.Cu o cota de piata de 8,4%, Donaris detine locul 4 pe piata asigurarilor non-viata din Moldova. Societatea are in prezent aproximativ 50 de angajati in sediul central si alti 70 in filiale. Vanzarea produselor de asigurare se face atat prin propriile sedii, cat si prin agenti de asigurari si prin parteneriate cu brokeri, banci si firme de leasing.

Cresterea economica a Moldovei a fost de 4,0 procente in 2013, iar in anul 2014 este prognozata a atinge tot circa 4 procente, potrivit estimarilor Fondului Monetar International. Industria asigurarilor este inca subdezvoltata in aceasta tara, existand astfel un mare potential de crestere.

In 2013, primele brute subscrise de Vienna Insurance Group au totalizat 9,4 miliarde euro, in scadere cu 4,9% fata de 2012, cauzata in principal de restrangerea unor afaceri din Polonia si de reducerea operatiunilor in zona asigurarilor auto din Italia si Romania.

Profitul inainte de taxe a totalizat 350 milioane euro in 2013, din cauza unor "efecte nerecurente" in Italia si Romania. Ajustat prin excluderea acestor efecte, profitul operational al grupului a totalizat 580 milioane euro.

In Romania, Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 373,9 milioane euro, in scadere cu 18,5%, declin cauzat in principal de asigurarile auto. In Romania, VIG controleaza companiile Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter