- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Vladescu avertizeaza ministrii ca nu va accepta transferul de bani

15 Jan, 12:57 • Redactia DailyBusiness
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a cerut membrilor Guvernului sa isi stabileasca necesarul de fonduri aferente investitiilor din primul trimestru al anului pe baza recomandarilor Finantelor, avertizand ca nu va aproba transferul ulterior de cheltuieli de capital spre un alt capitol bugetar.
Vladescu avertizeaza ministrii ca nu va accepta transferul de bani

„Stiu ca exista si a existat o problema cu etapizarea acestor cheltuieli, cu trimestrializarea lor. Legea ne permite sa cheltuim incepand cu trimestrul unu si vreau sa ii rog pe colegii mei, chiar daca etapizarea pe care au primit-o oficial in acest moment de la minister este alta decat cea pe care si-o doresc, sa vina sa discutam, in asa fel incat sa vedem ce trebuie sa cheltuim in trimestrul unu, ca sa avem sansa sa implementam investitiile. Daca mutam banii in trimestrul trei sau patru, degeaba ii mutam”, a spus Vladescu ministrilor, in sedinta de guvern.

El a atentionat ca nu va accepta modificari ulterioare prin transferul fondurilor de investitii in interiorul bugetului, relateaza Mediafax.

„Vreau sa informez ca Ministerul Finantelor nu va aproba, chiar fara legea responsabilitatii fiscale, transferul de la cheltuieli de capital catre alte tipuri de cheltuieli. Deci din acest punct de vedere, usa biroului meu este inchisa, dar pentru orice alt subiect sunteti bineveniti”, a spus Vladescu celorlalti ministri.

Premierul Emil Boc a amintit ca legea responsabilitatii fiscale, care ar urma sa fie aplicata incepand cu a doua parte a anului, interzice transferul banilor de la investitii la orice alt capitol si i-a anuntat pe ministri ca asteapta sa i se prezinte o prima prezentare a obiectivelor de investitii, programate pentru primul trimestru.

El a cerut totodata ministrilor Finantelor si Muncii sa constituie un comitet interiministerial care sa evalueze o data la doua saptamani, la nivel de ministri, volumul investitiilor atrase de Romania si sa identifice scheme de sprijinire a afacerilor derulate de catre intreprinderile mici si mijlocii.

Seful Guvernului a anuntat totodata ca, saptamana viitoare, vor fi organizate sedinte de lucru ale comitetului pentru gestionarea fondurilor comunitare si comitetului pentru combaterea evaziunii fiscale, la care vor participa si ministri din fostul Cabinet.