- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Volksbank data in judecata de clienti, incercarile de conciliere au esuat

22 Oct, 17:04 • gecad.net
Dupa clientii BCR, un grup de peste 600 de clienti nemultumiti ai Volksbank va da banca in judecata dupa ce incercarile de negociere cu aceasta au esuat, reprezentantii bancii neprezentandu-se la intalnirea de conciliere programata pe 21 octombrie.
Volksbank data in judecata de clienti, incercarile de conciliere au esuat

Intalnirea a fost organizata joi la ora 15.00, la sediul Piperea & Asociatii din Bucuresti, firma de avocatura care reprezinta clientii Volksbank in acest proces.

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, anterior acestei date, reprezentantii Volksbank Romania au solicitat reprogramarea concilierii, astfel incat sa beneficieze de un termen suplimentar de doua saptamani pentru analiza contractelor de credit ale imprumutatilor, insa societatea de avocatura a respins solicitarea.

„Se viza doar tergiversarea solutionarii litigiului”, a declarat Gheorghe Piperea.

Acesta spune ca zilele urmatoare va fi introdusa cererea de chemare in judecata impotriva Volksbank Romania.

Chestionati de DailyBusiness.ro, reprezentantii Volksbank nu au oferit pana acum propriul punct de vedere cu privire la acest eveniment.

Saptamana trecuta, peste 400 de clienti ai Bancii Comerciale Romane, reprezentanti de acelasi avocat, au luat decizia de a da banca in judecata, dupa ce procesul de conciliere cu aceasta a esuat.

Ordonanta de Urgenta 50/2010, privind contractele de credit pentru consumatori, transpune in legislatia romaneasca Directiva Europeana 48/CE/2008. Printre cele mai cunoscute prevederi ale actului normativ se numara eliminarea comisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila si calcularea dobanzii in functie de un indice de referinta transparent, la care se adauga o marja fixa, care nu poate fi modificata fata de contractul initial.

Modul in care bancile au refacut contractele de credit pentru a se conforma prevederilor OUG 50 a nemultumit mii de clienti ai bancilor. Unii dintre acestia au format grupuri organizate pentru a da bancile in judecata, pe motiv ca acestea au inclus clauze abuzive.

Printre nemultumirile clientilor se regasesc majorarile de marje operate de banci precum si includerea unor comisioane vechi interzise de OUG 50 sub un alt nume in noile contracte de credit.