- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

1900 de euro pentru fiecare român. Cum poți beneficia GRATIS de acest ajutor financiar

05 Jun, 09:41 • Bumbeneci Diana
Începe programul Prima Conectare. Ce români sunt eligibili.
1900 de euro pentru fiecare român. Cum poți beneficia GRATIS de acest ajutor financiar

Vești bune pentru români. A fost anunțat un nou program de sprijin pentru persoanele vulnerabile din România. Cine poate beneficia de ajutorul de 1.900 euro.

Prima conectare pentru români, un nou ajutor financiar

Persoanele cu venituri reduse pot primi o finanțare de aproape 2.000 euro pentru a-și racorda casele la rețelele publice de apă și canalizare.

Citește și: Ședință de urgență la Guvern. După ce sindicaliștii au respins oferta, Ciucă forțează adaptarea OUG

Ajutor financiar pentru români
Ajutor financiar pentru români

Se înscriu în program doar persoanele care îndeplinesc anumite condiții, printre care media veniturilor bănești nete lunare să fie sub 3.000 lei, să aibă domiciliul într-o gospodărie nebranșată la sistemul public de alimentare cu apă sau de canalizare și să își exprime acordul cu privire la participarea în cadrul programului. Mai exact, măsura face referire la sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse.

Conform regulilor programului, banii pot fi ceruți doar prin intermediul operatorilor de apă și canalizare, suma maximă ce poate fi obținută de un operator pentru branșarea unei fa unei gospodării fiind de aproape 9.350 lei, până spre sfârșitul lunii iunie, potrivit unui anunț recent al Administrației Fondului pentru Mediu.

Operatorii pot cere bani de stat într-o nouă rundă de atragere de fonduri pentru programul prima conectare, astfel încât ulterior să poată face branșarea solicitanților la rețelele de apă și canalizare.

Vezi și: Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult