- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

2023 vine cu vești bune pentru elevi! De la 1 ianuarie vor crește și alocațiile!

22 Nov, 08:35 • Cornel Ghimeșan
După lungi dezbateri Coaliția a reușit să tragă câteva concluzii în ceea ce privește majorările care vor avea loc de la 1 ianuarie 2023. Pe lângă creșterea punctului de pensie, se pare că și alocațiile vor fi actualizate cu rata inflației.
2023 vine cu vești bune pentru elevi! De la 1 ianuarie vor crește și alocațiile!

Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, au prezentat luni seară, 21 noiembrie, principalele decizii luate în coaliție privind majorarea pensiilor și a altor venituri.

Coaliția a decis creșterea punctului de pensie la 12,5% începând cu anul viitor şi acordarea unui sprijin pentru pensionarii cu pensii până la 3.000 de lei, în două tranşe.

Alte articole: Românii din Marea Britanie, afectați de criza finaciară: „Trebuie din ce în ce mai mult să tai ca să poți face față!”

Liderii coaliției au decis și ca alocaţiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflaţiei, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizaţie, iar indemnizaţiile pentru veteranii şi văduvele de război să fie actualizate cu rata inflaţiei, începând din 2018, însemnând o creştere totală de aproximativ 30 de procente.

„Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial şi trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflaţia crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%”, a transmis Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a precizat că se va acorda un sprijin de 1.400 de lei, împărţit în două tranşe semestriale, pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

„În ceea ce priveşte protejarea persoanelor cu handicap, se va acorda cea de-a 13-a indemnizaţie. Totodată, se va actualiza cu rata inflaţiei indemnizaţia pentru veteranii şi văduvele de război – aceste indemnizaţii fiind îngheţate din anul 2018, creşterea fiind de aproximativ 30%. De la 1 ianuarie 2023,alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflaţiei”, a anunțat și liderul PSD. 

Cât este alocația în prezent?

2023 vine cu vești bune pentru elevi! De la 1 ianuarie vor crește și alocațiile!
2023 vine cu vești bune pentru elevi! De la 1 ianuarie vor crește și alocațiile!
Începand din ianuarie 2022, cuantumul alocatiei pentru copii este urmatorul:
  • 600 lei (incepand cu 1 ianuarie 2022), pentru copiii cu varsta intre 0 – 2 ani/respectiv, pana la 18 ani, in cazul copilului cu handicap;
  • 243 lei (incepand cu 1 ianuarie 2022), pentru copilul care a depasit varsta de 2 ani, pana la 18 ani, precum si tinerilor care au implinit 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.

Citește și: Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Punctul de pensie crește cu 12,5%! Seniorii cu venituri mici vor primi și ajutoare țintite pe lângă pensii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult