- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultimă oră cu privire la prima lună de vară. Se schimbă radical vremea

01 Jun, 15:23 • Bumbeneci Diana
ANM a actualizat prognoza meteo pentru 1 iunie. Sunt anunțate ploi în prima lună de vară.
Anunț de ultimă oră cu privire la prima lună de vară. Se schimbă radical vremea

Meteorologii

au actualizat prognoza meteo pentru prima lună de vară. Se pare că fenomenele meteo vor continua și în sezonul cald. Chiar dacă temperaturile vor fi în general normale, în unele zone va ploua mai mult.

Ploi în prima lună de vară

Vara aceasta temperaturile se vor schimba radical, însă fenomenele meteo nu vor dispărea. În săptămâna 30.05.2023-05.06.2023, valorile termice vor fi specifice pentru începutul sezonului estival, în cea mai mare parte a țării. Pe de altă parte, în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, dar și în regiunile vestice vor fi precipitații mari.

Vezi și: Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

ploi în prima lună de vară
ploi în prima lună de vară

În perioada 05.06.2023-12.06.2023, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale, în aproape toate regiunile din țară. Totuși este posibil ca valorile atmosferice să fie ușor mai scăzute în zonele de sud-est. Cât despre cantitatea de precipitații, aceasta va fi aproape normală pentru acest interval în vestul și nord-vestul țării. În restul regiunilor, precipitațiile vor fi deficitare, mai ales în sud și sud-est.

Începând cu data de 12.06.2023 până pe 19.06.2023, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest sezon, la nivelul întregii țări. Cantitatea de precipitații va fi destul de mare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în nord-est și în vest, precipitațiile vor fi aproape de valoarea normală pentru acest interval.

Până spre sfârșitul lunii, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, lucru care se va întâmpla pe tot teritoriul României. Și în acest interval, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vest și nord-vest, iar în restul zonelor vor fi în general apropiate de cele normale.

Vezi și: Știrea zilei despre creșterea salariilor și reforma pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult