- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sigur nu știai. Acesta este aparatul care consumă cel mai mult curent în casa ta

07 Oct, 13:06 • Bumbeneci Diana
În plină criză energetică, românii sunt sfătuiți să facă tot mai multă economie la energie. Pentru a reuși acest lucru, oamenii trebuie să renunțe la un aparat electronic ce consumă foarte mult.
Sigur nu știai. Acesta este aparatul care consumă cel mai mult curent în casa ta

Aparatul care consumă cel mai mult curent în casa ta nu este, cu siguranță, dispozitivul de aer condiționat. Deși multe persoane care că acesta din urmă era de fapt aparatul cu cel mai mult consum, ei bine nu este, deoarece este vorba despre plita electrică.

Acesta este aparatul care consumă cel mai mult curent

Puține sunt persoanele care știu în aceste momente că o plită electrică face mari probleme atunci când vine vorba despre consum. Ar trebui chiar să renunțăm la ea, susțin specialiștii din domeniul energiei. Consumă nu mai puțin de 120 de kilowați lunar.

Te-ar mai putea interesa și: Dispozitiv minune pentru casa ta. Costă doar 30 de lei și te ajută să economisești energia

Dacă o comparăm cu alte aparate, această plită electrică este cea care are consumul cel mai mare din casă. Fiindcă facturile la energie sunt tot mai mari, este recomandată utilizarea plitei doar în cazurile strict necesare.

Sigur nu știai. Acesta este aparatul care consumă cel mai mult curent în casa ta
Sigur nu știai. Acesta este aparatul care consumă cel mai mult curent în casa ta

Câți kilowați consumă aparatele electrocasnice din casă

  • Frigider: 42 kWh, consum mediu pe lună
  • Mașină de spălat vase: 18 kWh
  • Cuptor electric: 66 kWh
  • Televizor: 22,5 kWh
  • Aer condiționat: 60 de kWh
  • Mașină de spălat: 80 de kWh

Amintim că Ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor din energie a fost adoptată de Guvern, măsurile fiind prelungite până pe 31 august 2023. Potrivit variantei finale a OUG, plafonul până la care guvernul acordă compensări pentru energia electrică scade de la 300 kWh/lună, la 255 kWh.

„Practic, prin modificările pe care le vom aduce Ordonanţei de Guvern nr. 27, nu facem altceva decât să consolidăm şi să extindem măsurile de protecţie a populaţiei şi economiei de creşterile la preţul energiei şi gazelor naturale. Odată ce va fi publicată în Monitorul Oficial, începând cu această zi, am extins şi perioada de valabilitate a acestei ordonanţe. Practic, am prelungit cu un an şi va fi valabilă până la data de 31 august 2023. Am avut în vedere să asigurăm protejarea populaţiei şi a economiei”, declara premierul Ciucă, la momentul aprobării Ordonanței.

Ai mai putea citi: Un spital din România a primit o factură istorică la energie: 800.000 de lei! Instituțiile nu mai fac față plăților

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult