- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BNR va emite o nouă monedă în România. Cum va arăta aceasta și ce preț va avea

18 Sep, 09:22 • Bumbeneci Diana
BNR va emite o monedă din argint pentru a marca 70 de ani de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional.
BNR va emite o nouă monedă în România. Cum va arăta aceasta și ce preț va avea

Banca Naţională a României

lansează o nouă monedă. BNR aduce în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

BNR va emite o nouă monedă în România

Conform unui comunicat remis AGERPRES, moneda va avea o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametru de 37 mm, greutate de 31,103 grame şi cant zimţat, conform agerpres.

BNR
BNR

Aversul monedei prezintă o balanţă şi un ciocan de judecător, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2023”. Reversul monedei redă sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României din Bucureşti şi inscripţia ,,70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CURTII DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL”.
Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

BNR
BNR

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar preţul de vânzare pentru moneda din argint de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Vezi și: Apare o nouă monedă în România. BNR anunță cum arată și ce valoare va avea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult