- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când vor intra pe carduri voucherele de 250 lei pentru alimente. Veste bună pentru peste 2.4 milioane de români

23 Mar, 13:33 • Andrei Alina
Peste 2.4 milioane de români vor beneficia în aprilie de a doua tranșă de 250 lei, reprezentând voucherele pentru alimente acordate de Guvern. Pentru că Paștele pică la mijlocul lui aprilie, guvernanții au decis ca banii să fie virați pe card înainte de Paște.
Când vor intra pe carduri voucherele de 250 lei pentru alimente. Veste bună pentru peste 2.4 milioane de români

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că în Săptămâna Mare vor fi încărcate, în avans, cardurile de alimente din cadrul programului „Sprijin pentru România”. Peste 2,4 milioane de români vor primi voucherele de 250 de lei, tranșa aferentă lunii aprilie.

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. (…) În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a anunțat Marcel Boloș.

Citește și: Vești bune pentru români! Mai multe vouchere vor ajunge la cetățeni. Gabriela Firea: „Puteți trimite dosarele pentru există resurse financiare suficiente”

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum referitor la acordarea tranşei a VI-a a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei, stabilind că plăţile vor putea fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie. Conform actului normativ, pentru plata acestei tranşe se vor iniţia demersuri către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii Publice în vederea urgentării transmiterii listelor cu beneficiarii eligibili până la data de 31 martie 2023, astfel încât plăţile să poate fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie.

 

Pachete de 24 de kilograme de alimente pentru românii vulnerabili înainte de Paște

Declarația ministrului Marcel Boloș a fost făcută în cadrul vizitei de lucru în oraşul Urlaţi, la depozitul Oltina, în contextul în care începe distribuţia unei noi tranşe de pachete cu alimente pentru persoanele vulnerabile.

„Suntem în depozitul de pachete alimentare din Urlaţi. Aici avem cea mai mare capacitate din ţară, de 400.000 de pachete alimentare. Acestea sunt de câte 25 de kilograme, fiind tranşa a şasea pe care noi o derulăm în prezent. Pachetul conţine în mare parte produse româneşti, de la făina de grâu, până la cea de mălai, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, gem, dulceaţă (…), precum şi compoturi care sunt, de asemenea, produse româneşti. Fiecare tranşă are câte 30.000 de tone de alimente pe care le derulăm şi din depozitul din Urlaţi pleacă azi pachete alimentare (…) spre şase judeţe – Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Dolj (…) 1.188.000 de persoane sunt beneficiare ale acestui program pe care noi îl derulăm pe fondurile europene pe care România le are alocate pentru perioada de programare 2014-2020”, a precizat ministrul Boloş.

Citește și: Guvernul vine în ajutorul românilor sărmani înainte de Paște. După voucherele sociale, se dau pachete cu 24 de kilograme de alimente

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a explicat că dacă aceste produse ar fi cumpărate de la raft, ar costa în jur de 390 de lei, în timp ce valoare de licitaţie a pachetului este de 190 de lei.

„Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci este un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil. Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a mai spus ministrul Marcel Boloş.