- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

După ce a provocat pagube uriașe în Europa, ajunge și în România. ANM anunță când va lovi Ciclonul Mathis

02 Apr, 12:13 • Stefan Simion
Ciclonul Mathis va ajunge și în România, chiar la acest final de weekend. Ne așteptăm la temperaturi severe, anunță Administrația Națională de Meteorologie.
După ce a provocat pagube uriașe în Europa, ajunge și în România. ANM anunță când va lovi Ciclonul Mathis

Ciclonul Mathis a provocat pagube uriașe în Europa, dar acum se deplasează către România, iar vremea se va schimba radical. Temperaturile vor coborî foarte mult, iar ploile vor cuprinde întreaga țară. Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea intră într-un proces de răcire severă, conform Antena3.

Ciclonul Mathis ajunge în România

Furtuna Mathis a fost în formare în Oceanul Atlantic, iar ulterior a înaintat în Europa, provocând daune uriaşe în Anglia, Franţa, Spania, Belgia, Germania, Elveţia, dar şi în nordul Italiei, iar în următoarele ore va ajunge şi în România.

Vezi și: COD ROȘU în România! Urmează ore cu instabilitate atmosferică și fenomene meteo extreme

Ciclonul Mathis
Ciclonul Mathis

„La sud de ţara noastră evoluează un ciclon, denumit de meteorologi Mathis. Asociat acestui ciclon va fi un front atmosferic care va pătrunde în ţara noastră începând de luni ce va aduce precipitaţii, la început în sudul teritoriului, apoi acestea se vor extinde şi în restul ţării.

Vorbim despre ploi în sud ce se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare pe parcursul nopţii, dar şi pe parcursul zilei de marţi, mai ales la munte, dar şi în zonele joase din jumătatea de nord a teritoriului.

De asemenea, o masă de aer rece va cuprinde ţara noastră, iar dacă temperaturile, pe parcursul zilei de luni, vor mai fi, în sud, apropiate de cele normale ale acestei perioade, vorbim de temperaturi cuprinse între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi până la 17 grade în sudul teritoriului, pe parcursul zilei de marţi nu vom vorbi de temperaturi mai mari de 13-14 grade Celsius”, a declarat Iris Răducanu, meteorolog ANM, informează Antena 3 CNN.

Ai mai putea citi: Meteo de Florii și Paște 2023. ANM anunță cum va fi vremea până pe 1 mai

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult