- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fermierii pot beneficia de un ajutor de 70.000 euro! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat care sunt condițiile

24 Feb, 20:38 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru fermieri! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că aceștia pot beneficia de un ajutor de 70.000 euro.
Fermierii pot beneficia de un ajutor de 70.000 euro! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat care sunt condițiile

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a făcut anunțul care a reușit să bucure mulți fermieri! Linia de finanțare va fi lansată pe parcursul acestui an, spune agro-tv.ro. Conform calendarului publicat, înscrierile pentru acest program încep din luna iunie, iar fondurile de care pot beneficia sunt estimate la 70.000 euro.

70.000 euro pentru fermieri

Mulți fermieri au depus proiecte în anii anteriori, dar cu toate acestea, fără succes. Consilierul personal al ministrului Petre Daea a oferit informații de interes despre programul de finanțare, în urma căruia persoanele interesate pot beneficia de suma de 70.000 euro. Florin Ciobanu a menționat că termenul de eligibilitate a crescut la 36 luni (de la 24) pentru tinerii fermieri care vor să-și depună proiectele.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Situație delicată pentru agricultura românească! Petre Daea: fermierii au „magaziile pline şi cu conturile goale”

Așadar, este important ca data de declarare a exploatației la APIA să nu fie mai mare de 36 luni. Toate cheltuielile prevăzute în Planul de afaceri, de la costurile pentru capitalul de lucru, achiziționarea de teren sau cadastru pot fi eligibile, la un procent de maxim 10% din valoarea finanțării, în măsura în care legislația națională intrată în vigoare este respectată de fermierii tineri.

fermieri
fermieri

Suportul pentru persoanele interesate este acordat prin sume forfetare. Finanțarea nerambursabila valorează 70.000 euro, rata sprijinului fiind de 100%. Plata va fi efectuată în două tranșe: 75% în momentul în care se semnează contractul și 25% după ce planul de afaceri este introdus. Durata maximă pentru implementare este de 3 ani. Pe de altă parte, pentru strugurii de masă și sectorul pomicol, posibilitatea de introducere este extinsă la 5 ani.

Odată cu această veste, au fost publicate câteva criterii pe care persoanele interesate trebuie să le ia în calcul. În scurt timp urmează să fie prezentat un ghid complet și concret pentru aprobarea finanțărilor. Până la ora actuală, s-a menționat că fermierii tineri trebuie să dețină o exploatație agricolă de minim 12.000SO (dimensiune economică) și maxim 1000.000. În schimb, pentru zona montată, minimul este de 8.000SO.

Citește și: Fermierii, obligați să raporteze la stat stocurile de alimente, lună de lună. Legea, contestată la CCR