- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Finalul de weekend vine cu vești bune pentru români! Fermierii vor beneficia de ajutoare majorate. Comisia Europeană a decis

26 Mar, 14:21 • Constantin Cristina
Fermierii români vor putea beneficia de despăgubiri de până la 50 de milioane de euro pentru cerealele nevândute din cauza importurilor din Ucraina. Ce decizii a luat Comisia Europeană.
Finalul de weekend vine cu vești bune pentru români! Fermierii vor beneficia de ajutoare majorate. Comisia Europeană a decis

Vești bună pentru fermieri! Agricultorii români vor fi despăgubiți de până la 50 de milioane de euro pentru cerealele nevândute din cauza importurilor din Ucraina. Comisia Europeană a anunțat că ajutorul va pleca de la suma de 10 milioane de euro, drept urmare presiunilor făcute de parlamentari, a transmis antena 3 CNN.

Citește și: Compensații mai mari pentru fermierii români. Promisiunea făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis

Suma totală acordată este insuficientă și este cu mult mai mică decât cea primită de Bulgaria, care primește în jur de 17 milioane de euro, deși o suprafață agricolă este mult mai mică.

fermierii vor primi compensații duble
fermierii vor primi compensații duble

Fermierii fac apel la politicieni și îi avertizează că vor da faliment dacă nu-și vând producțiile. De asemenea, chiar și suma propusă de 10 milioane de euro este extrem de mică în comparație cu ce pierderi au suferit. Tot ei se plâng de faptul că stau cu magazinele pline de produse, iar pe piață se vând ca pâinea caldă, cerealele din Ucraina.

Fermierii vor primi compensații duble

După discuția purtată între Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen, s-a decis ca sumele acordate românilor fermieri vor fi recalculate. Astfel, pe lângă suma de 10 milioane de euro, se va mai adăuga o sumă cuprinsă între 7 și 14 milioane de euro, așadar, agricultorii vor putea beneficia de suma de 24 de milioane de euro de la Comisia Europeană, sumă care ulterior va fi dublată de Guvernul României.

Deci, românii fermieri se vor bucura se suma de 50 de milioane de euro, drept compensații pentru pierderile suferite din cauza exportului de cereale din Ucraina care a acoperit întreaga piață.

Alte articole: Despăgubiri de 16 milioane de euro pentru fermierii bulgari afectați de importurile de cereale din Ucraina