Știri interne

Județele cu cei mai săraci pensionari. Cea mai redusă pensie medie este de 1409 lei

08 Dec, 09:26 • Cornel Ghimeșan
La nivel general românii au pensii foarte mici, dar există câteva județe care în mod evident se confruntă cu probleme mari din acest punct de vedere. Botoșani, Giurgiu și Vrancea sunt județele cu cei mai săraci pensionari, fiind considerate polul sărăciei.
Județele cu cei mai săraci pensionari. Cea mai redusă pensie medie este de 1409 lei

Deși pensionarii din toată țara se confruntă cu probleme serioase de ordin financiar, mai ales în contextul inflației și al scumpirilor din energie, există câteva județe care sunt considerate polul sărăciei. În Botoșani, Giurgiu și Vrancea sunt județele în care se găsesc cei mai săraci pensionari. Acolo, seniorii au o viață grea, iar acest lucru se întâplă pentru că au cele mai mici pensii din întreaga țară. În unele județe, pensia media abia atinge 1.400 de lei pe lună.

Cea mai redusă pensie medie este în Botoşani, de 1409 lei pe lună. Acolo, pensionarii trăiesc în medie cu 46 de lei pe zi. Judeţele Giurgiu şi Vrancea sunt şi ele la polul sărăciei din ţara noastră.

Alte articole: Sărăcia îi face pe români să urască sărbătorile de iarnă! 1 din 3 români ar dori anularea Crăciunului

Județele cu cei mai săraci pensionari. Cea mai redusă pensie medie este de 1409 lei
Județele cu cei mai săraci pensionari. Cea mai redusă pensie medie este de 1409 lei

Există și județe în care pensionarii o duc ceva mai bine. Cea mai ridicată pensie medie este în Hunedoara, de 2345 de lei pe lună. Din urmă vine judeţul Braşov, dar şi Capitala.

Creşterea punctului de pensie cu 12,5% de la 1 ianuarie ar aduce în plus 176 de lei, în medie, pensionarilor din Botoşani. Acolo unde avem cea mai redusă pensie medie din ţară.  La polul opus, în Hunedoara, judeţul cu cea mai ridicată pensie medie, majorarea de la 1 ianuarie va aduce în plus seniorilor aproximativ 295 de lei.

Cum arată veniturile pensionarilor pe județe

Cele mai mici pensii:

  • Botoşani, pensia medie 1409 lei/ lună = 46 de lei/ zi
  • Giurgiu, pensia medie 1419 lei/lună
  • Vrancea, pensia medie 1427 de lei/lună

Cele mai mari pensii medii:

  • Hunedoara, pensia medie 2354 de lei/lună = 78 de lei/zi
  • Braşov, pensia medie 2354 de lei/lună
  • Bucureşti, pensia medie 2.249 de lei/lună.

Citește și: Administrațiile spitalelor din București și Paris au încheiat parteneriat istoric: Vor fi organizate schimburi de experienţă, de bune practici şi de personal

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult