- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În timp ce România se zbate pentru aderarea la Schengen, controalele de la granițe se intensifică. Trei spanioli îmbrăcați în haine militare au încercat să introducă muniție la Vama Siret

06 Dec, 18:53 • Bumbeneci Diana
Polițiștii de la Frontieră au intensificat controalele în ultimele ore, iar în urma verificărilor au identificat mai multe elemente de muniție și substanțe periculoase. „Captura” a fost identificată la Siret.
În timp ce România se zbate pentru aderarea la Schengen, controalele de la granițe se intensifică. Trei spanioli îmbrăcați în haine militare au încercat să introducă muniție la Vama Siret

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret – Direcția Regională Vamală Iași au reținut elemente de muniție și substanțe dopante cu grad de mare risc, în urma unor controale amănunțite. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Vamală Română.

La Vama Siret au fost identificate noi obiecte ilegale și elemente de muniție

Bunurile au fost reţinute de la trei persoane, echipate în haine militare, având paşapoarte emise în Spania. Potrivit sursei citate, bunurile au fost predate organelor de cercetare competente, în vederea continuării cercetărilor.

Ai mai putea citi: Întreaga fiscalitate din România ar trebui luată în discuție! Marius Budăi: „Da, discutăm despre taxarea pe muncă”

muniție la Vama Siret
muniție la Vama Siret

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret – Direcţia Regională Vamală Iaşi, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, aflat pe sensul de intrare în ţară, au identificat mai multe bunuri ascunse. Bunurile erau ascunde intenționat de șomer, în vederea sustragerii acestora de la vămuire.

Este vorba despre o bucată calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, asupra căreia există suspiciunea că ar fi TNT, cu inscripţie în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de iniţiere, cu dimensiunile 10/5/5,5 cm. A mai fost identificată o cutie cu 3 fiole cu substanţă lichidă cu inscripţia morfină, soluţie injectabilă, 10mg/ml, de 1 ml, dar și un cartuş letal calibru 5,45/39 mm – pentru pistolul mitralieră AK74.

Ai mai putea citi și: Ușor, ușor, aflăm câți mai suntem în România! Conform AEP, sunt 18.896.339 cetățeni cu drept de vot înregistrați la data de 30 noiembrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult