Știri interne

Noile taloane de pensie vor arăta diferit în 2023. La ce detaliu trebuie neapărat să fie atenți toți românii

25 Nov, 08:19 • Bumbeneci Diana
Noile taloane de pensie vor arăta complet diferit începând din 2023. Românii trebuie să fie foarte atenți la anumite detalii.
Noile taloane de pensie vor arăta diferit în 2023. La ce detaliu trebuie neapărat să fie atenți toți românii

Pensionarii vor primi odată cu pensiile mărite din 1 ianuarie 2023 și noi taloane. Acestea vor conține detalii la care românii trebuie să fie atenți, susține președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu.

Șeful Casei de Pensii este cel care a vorbit despre modificări, explicând cum vor arăta noile taloane și ce va scrie pe ele. În jur de cinci milioane de pensionari din România vor primi noile taloane. Astfel, președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a oferit informații importante cu privire la noile taloane.

Conform acestuia, procesul de tipărire al noilor cupoane de pensii va începe pe la jumătate lunii viitoare, ținând cont că actul normativ trebuie să se publice în Monitorul Oficial.

Orice decizie politică, în speță a coaliției de guvernare, trebuie până la urmă transpusă într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Nu vor fi întârzieri. Suntem în grafic, nu avem întârzieri, este timp astfel încât noi aici, la Casa Națională de Pensii, să ne mobilizăm, să reușim să facem toate acele activități specifice nouă. Este vorba de niște lucruri strict tehnice, de actualizare a tuturor parametrilor în bazele de date.

Tipărirea cupoanelor începe undeva pe la jumătatea decadei, pe la 15 decembrie, ar trebui publicat în Monitorul Oficial, în grafic, astfel încât începând chiar cu 1 ianuarie 2023, pensionarii să primească deja pensiile mărite”, a spus Daniel Baciu.

Ai mai putea citi și: Sprijin pentru românii fără asigurare medicală. Streinu-Cercel: „Vor beneficia de aceleași acte medicale şi terapii ca cei asigurați!”

Ce conțin noile taloane de pensie

Potrivit  șefului Casei Naționale de Pensii, pe noile taloane de pensii se va regăsi atât valoarea acestora, precum și valoarea ajutorului pentru aceia care au venitul sub 1500 de lei.

În acest sens, în situația unui român care a ajuns la pensie și care are 1450 de lei, pe talon va sta scrisă valoarea pensiei, dar și valoarea ajutorului de care pensionarul va beneficia, respectiv 1.000 de lei, sumă ce va ajunge la beneficiar în două tranșe. Prima tranșă se va acorda chiar în luna ianuarie.

Ce pensionari mai primesc sprijin? Ei bine, românii cu o pensie cuprinsă între 1.501 și 2.000 de lei vor primi un ajutor mai mic, respectiv de 800 de lei. Mai mult, conform ultimelor decizii, ajutorul financiar din partea statului vor primii și pensionarii care au venituri între 2001 și 3000 de lei. Ajutorul va avea o valoare de 600 de lei.

Citește și: Va reuși România să depășească sezonul rece? Secretar de stat în Ministerul Energiei: „Au fost tot felul de anunțuri care ne pregăteau pentru situații de criză”

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult