- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pentagonul trimite în România peste 3.000 de militari ai unităților de elită din Armata SUA

22 Sep, 12:23 • Stefan Simion
Este oficial. Pentagonul trimite în România mii de militari ai unităților de elită din Armata SUA.
Pentagonul trimite în România peste 3.000 de militari ai unităților de elită din Armata SUA

Potrivit publicației Pentagonului, Stars and Stripes, Armata SUA va trimite o brigadă de infanterie în Europa de Est în lunile următoare, ceea ce înseamnă că Pentagonul își menține o prezență mai mare a forței stabilite după invazia Rusiei asupra Ucrainei în 2022.

Pentagonul trimite peste 3.000 de militari ai unităților de elită din Armata SUA

Echipa de luptă a Brigăzii 3 Infanterie din Divizia 101 Aeropurtată de la Fort Campbell, Ky., va desfășura 3.400 de soldați pentru a înlocui echipa de luptă a Brigăzii 1 de Infanterie a Diviziei în această toamnă.

Te mai poate interesa și: Marcel Ciolacu face noi declarații despre viitoarele măsuri fiscale: „Vrem să stimulăm munca cinstită”

Armata Indiei

Unitățile vor acționa, în principal, în locații din România, dar vor desfășura și misiuni care se întind până în Nordul Înalt al NATO, a declarat col. Martin O’Donnell, purtătorul de cuvânt al Armatei SUA pentru Europa și Africa.

În plus, aproximativ 200 de militari de la Comandament General al Diviziei 82 Aeropurtate de la Fort Liberty, N.C., vor înlocui un Cartier General al Diviziei a 10-a Munte care operează în afara României.

„Desfășurările sunt înlocuiri de unități 1-1 și nu vor schimba poziția generală a forțelor americane în regiune”, au spus sursele.

Ai mai putea citi și: Locuințele se scumpesc oficial! Câți bani vor da românii pe case, începând cu 2024

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult