- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Plafonarea tarifelor RCA. ASF a modificat proiectul. Lovitură pentru șoferi

27 Mar, 15:39 • Andrei Alina
ASF a modificat proiectul de palfonare a tarifelor RCA. Conform proiectului de Hotărâre de Guvern, plafonarea tarifelor RCA nu se va mai face la nivelul prețurilor de vânzare martie 2022. Chiar dacă nu reprezintă o reducere față de calculul estimat pe baza celor mai recente tarife de referință, decizia este menită să prevină scumpirea polițelor RCA.
Plafonarea tarifelor RCA. ASF a modificat proiectul. Lovitură pentru șoferi

Lovitură pentru milioane de șoferi care au încheiat polițe RCA la început de an. ASF a refăcut proiectul de Hotărîre de Guvern privind plafonarea tarifelor RCA pentru 2023.

Citește și: Plafonarea tarifelor RCA, criticată dur de principalii asiguratori. „Încalcă în mod evident legislaţia europeană”

Noul proiect de plafonare a tarifelor RCA prevede ca noul plafon să fie la nivelul prețurilor de vânzare din 28 februarie 2023, în loc de 1 martie 2022.

Citește și: Începutul de săptămână nu vine cu vești bune pentru șoferi! Benzina continuă să se scumpească! Petrom a anunțat încă o majorare a carburanților

De asemenea, proiectul ASF prevede că plafonarea va fi valabilă pentru contractele RCA încheiate după intrarea în vigoare a HG.

Principalul scop pe care îl urmărim prin această propunere de hotărâre de Guvern este tocmai protecția consumatorilor. Scopul este să nu crească prețurile la la RCA și urmărim implicit și stabilitatea pieței.

Tarifele de prime maxime se stabilesc prin această propunere la nivelul 28 februarie 2023. Sunt valabile pentru o perioadă de șase luni de la data intrării în vigoare a Hotărârii și se aplică contractelor RCA încheiate de la data intrării în vigoare a HG. Nu putem face o propunere retroactivă ”, a spus Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF într-o intervenție telefonică la România TV.