Știri interne

Premierul Ciucă, reacție dură după ce România nu a primit acordul de aderare la Schengen!

08 Dec, 17:09 • Bumbeneci Diana
Premierul Ciucă a făcut primele declarații de presă, după ce România nu a fost primită astăzi în spațiul Schengen! Fostul șef al MApN tranșează radical decizia Consiliului JAI prin care țara noastră și Bulgaria nu primesc aviz favorabil.
Premierul Ciucă, reacție dură după ce România nu a primit acordul de aderare la Schengen!

Premierul Nicolae Ciucă face primele declarații de presă, după ce Consiliul JAI nu a aprobat astăzi intrarea României în Schengen.

Nicolae Ciucă, primele declarații după ce România nu a fost primită în Schengen

Reprezentanții Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă. Austria nu a aprobat intrarea României în Schengen, iar Olanda a respins aderarea Bulgariei.

În acest context, premierul Ciucă se declară nemulțumit de cele întâmplate astăzi, deși șansele să se întâmple acest lucru erau destul de mari.

În calitate de prim-ministru și cetățean român îmi exprim profunda dezamăgire față de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI în ceea ce privește aderarea României în Schengen. Le mulțumim tuturor partenerilor noștrii din statele membre Comisia Europeană, Parlamentului European și din agențiile europene care ne-au susținut vocal pe baze corecte, demonstrate prin argumente, fapte și cifre solide și care au insistat să găsim împreună soluții…..Regretăm poziția inflexibilă arătată de Austria”, a declarat Nicolae Ciucă, la România TV.

Ai mai putea citi și: Gabriela Firea tranșează decizia prin care România nu intră în Schengen! „O mare nedreptate la adresa țării noastre”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult