- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 7 iunie. Șoferii se lovesc de scumpiri la benzină și motorină

07 Jun, 08:23 • Lupu Alexandra
Prețuri în creștere la carburanți. Iată cât costă astăzi, 7 iunie, un plin de benzină și motorină.
Preț carburanți 7 iunie. Șoferii se lovesc de scumpiri la benzină și motorină

Șoferii se lovesc de o nouă scumpire la carburanți! Astăzi, 7 iunie, benzina s-a scumpit cu 7 bani pe litru, și totodată, motorina s-a scumpit cu 5 bani pe litru la Petrom, informează economedia.ro.

Cât costă astăzi carburanții

Joia trecută, 1 iunie, Petrom a ieftinit benzina standard cu 3 bani pe litru. Se pare că șoferii nu s-au putut bucura mult timp de prețurile scăzute, pentru că astăzi, 7 iunie, liderul pieței carburanților din România a scumpit carburanții. Concret, benzina este mai scumpă cu 7 bani pe litru, iar motorina cu 5 bani pe litru.

Potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă acum între 6.53 și 6.59 lei la stațiile Petrom din Capitală. Totodată, pentru motorina standard, șoferii trebuie să scoată din buzunare între 6.51 și 6.54 lei pe litru. Benzina devine mai scumpă decât motorina, cu 5 bani pe litru. În decursul săptămânii trecute, prețul benzinei era mai mare cu 3 bani față de cel al motorinei. Toamna anului trecut a înregistrat cea mai mare diferență de preț, mai exact, atunci când motorina era mai scumpă cu 1.5 lei pe litru față de benzină.

Te-ar putea interesa și: România, în topul carburanților ieftini! Țara este pe locul 2 la cea mai ieftină benzină și pe locul 3 la cea mai ieftină motorină

Carburanți
Carburanți

La data de 1 iunie, prețul pentru benzina standard era de 6.51 lei pe litru, și totodată, motorina standard valora 6.48 lei pe litru la stația Petrom Vitan, poziționată lângă București Mall, monitorizată de Economedia. În comparație cu luna trecută, un plin costă astăzi mai mult cu 4.5 lei decât în urmă cu 30 de zile, potrivit peco-online. Prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 1.4%.

Prețul mediu al unui litru de motorină a crescut cu 0.9%. Acest lucru înseamnă că astăzi, un plin valorează cu 3 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. România se află pe locul al doilea la nivel european, în clasamentul țărilor care beneficiază de cea mai ieftină benzină, poziționată după Bulgaria. Pe de altă parte, dacă vorbim despre cele mai mici prețuri la motorină, la nivelul Uniunii Europene, se pare că statul român este situat pe locul 5, după Bulgaria, Cehia, Lituania și Malta.

Citește și: Schimbare majoră toți șoferii români! Se impune o nouă taxă