Știri interne

Gata cu print screen-urile pe WhatsApp! Aplicația blochează posibilitatea de a înregistra conversațiile

05 Oct, 23:43 • Cornel Ghimeșan
Una dintre cele mai utilizate aplicații, atât de tineri, cât și de adulți își va schimba radical regulile! Opțiunea „captură ecran” ar putea să dispară definitiv de pe WhatsApp.
Gata cu print screen-urile pe WhatsApp! Aplicația blochează posibilitatea de a înregistra conversațiile

Aplicația WhatsApp îi va împiedica pe utilizatori să înregistreze ecranul sau să facă capturi. Măsura face parte din politica de protejare a confidențialității utilizatorilor. Utilizatorii nu vor mai putea face capturi de ecran pentru mesajele temporare – „view once” – la imagini și videoclipuri. Capturi de ecran se pot face, totuși, deoarece noua funcție este limitată la imaginile și videoclipurile temporare.

Citește și: Europarlamentarul german Guido Reil a comparat România cu Vestul Sălbatic. „Cum s-a putut așa ceva, o țară cu așa infrastructură, corupție, să fi fost primită în UE?”

WABetaInfo, au informat că atunci când utilizatorii WhatsApp au activată funcția „view once”, înregistrarea de ecran sau captura este blocată.

„Nu este posibil să transmiteți, să exportați sau să salvați imagini și videoclipuri de tip view once, dar destinatarul poate totuși să facă o fotografie utilizând un dispozitiv mobil secundar pentru a obține mesajul dvs. de tip view once, așa că aveți grijă când îl trimiteți”, transmite sursa citată.

Noua funcție a fost lansată pentru cei care folosesc o versiune beta actualizată a TestFlight și va fi implementată pentru mai mulți utilizatori în următoarele săptămâni.

WhatsApp – una dintre cele mai folosite aplicații

Gata cu print screen-urile pe WhatsApp! Aplicația blochează posibilitatea de a înregistra conversațiile
Gata cu print screen-urile pe WhatsApp! Aplicația blochează posibilitatea de a înregistra conversațiile

WhatsApp va înceta în curând să funcționeze pe milioane de smartphone-uri mai vechi. Termenul limită din noiembrie se apropie cu pași repezi – și va bloca pentru totdeauna aplicația de mesagerie pe unele telefoane iPhone și Android. Utilizatorii afectați vor trebui fie să-și actualizeze software-ul, fie să cumpere un telefon nou, dacă este prea vechi pentru a fi actualizat. Peste 40 de modele de smartphone-uri vor fi afectate, potrivit The Sun. 

Termenul limită pentru actualizare este 1 noiembrie, moment după care WhatsApp va înceta să mai funcționeze pe acele modele. Pentru utilizatorii de Android, este necesar Android 4.1 sau o versiune ulterioară. Pentru utilizatorii de iPhone, este nevoie de iOS 10 sau o versiune ulterioară.

De asemenea, WhatsApp testează câteva modificări majore pentru aplicația folosită de o mulțime de oameni. Noua funcție se numește Communities (Comunități) și vizează grupurile făcute de useri pe grup. Funcția această se află în continuă dezvoltare de mai multe luni și a scris mai multe despre ea cei de la WABetaInfo, care au testat-o, conform The Sun.  Fiecare comunitate este ca un „grup” gigant pentru grupurile de WhatsApp existente.

Te-ar putea interesa și: 500 de lei pentru o categorie de români. Banii sunt de ajutor pentru plata facturilor

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult