- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo decembrie 2024. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion, ce spun ANM şi Accuweather

03 Dec, 08:31 • Dobran Viorel
Prognoza meteo decembrie 2024. Cum va fi vremea de Moş Nicolae, Crăciun şi Revelion, ANM şi Accuweather au actualizat hărţile, au analizat raderele şi vin cu informaţii proaspete mai ales că se apropie vacanţa de sărbători.
Prognoza meteo decembrie 2024. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion, ce spun ANM şi Accuweather

Prognoza meteo decembrie 2024. Vremea va fi urâtă în ultima lună din an, anunță meteorologii de la Accuweather. Ei au publicat prognoza meteo pentru ultima lună din acest an.

România va experimenta un mix de vreme mohorâtă, temperaturi scăzute și, eventual, ninsori, conform prognozelor anunțate de meteorologii Accuweather.

Cei care își planifică vacanțele de iarnă sau pregătirile pentru Crăciun și Revelion trebuie să țină cont de schimbările vremii ce vor marca finalul de an.

Meteorologii Accuweather fac anunțul uimitor cu privire la vremea de Crăciun. În săptămâna 2-8 decembrie nu vom avea parte de ninsori, în Capitală, dar vremea se va păstra mohorâtă. Minimele vor fi undeva la 1 grad, iar maximele la 10 grade.

Prognoza meteo 3 decembrie 2024. Cum va fi vremea în țară și în Capitală

Prognoza meteo decembrie 2024. 9-15 decembrie ne aduce vreme relativ frumoasă, cu până la 12 grade Celsius, deloc de neglijat, dacă ne referim la luna decembrie.

Pe măsură ce ne apropiem de Crăciun, timpul începe să joace feste, iar în săptămâna 16-22 decembrie vom avea parte și de ceva ninsoare.

La fel se va întâmpla și în săptămâna 23-29 decembrie, când vom avea ninsori în zilele de 22 și 25 decembrie. Să sperăm la un Crăciun cu zăpadă ca-n povești? Rămâne de văzut.

Ultima zi a anului, 31 decembrie, va avea maxime de 2 grade și minime de -2 grade. În prima zi și a doua zi a anului ne putem aștepta la ninsori, deoarece temperaturile vor coborî la minus 6 grade, cu maxime de 3 grade.

Prognoza meteo decembrie 2024: cum va fi vremea de Moş Nicolae, Crăciun şi Revelion

Săptămâna 2 – 9 decembrie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nordice, centrale, dar mai ales în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 9 – 16 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice, sudice, sud-estice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zona Carpaţilor Meridionali.

Prognoza meteo decembrie 2024

Săptămâna 16 – 23 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile sudice şi sudestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 23 – 30 decembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo decembrie 2024. ANM anunţă cum va fi vremea pe regiuni geografice

Variaţiile de temperatură de la o zi la alta vor caracteriza din punct de vedere termic următoarele două săptămâni (2 – 15 decembrie).

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată după ziua de 6 decembrie, se menţionează în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

Prognoza meteo decembrie 2024. În Banat, în prima săptămână de prognoză, vor fi variaţii termice uşoare de la o zi la cealaltă. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 6 şi 8 grade, iar a celor minime, care vor fi preponderent negative la început, apoi în creştere uşoară, se va situa între -2 şi 2 grade.

Va urma un episod de încălzire între 7 şi 10 decembrie, când maximele vor atinge în medie 10 grade şi minimele 4 grade, apoi vor reveni la regimul termic caracteristic primei săptămâni. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 decembrie.

Citește și Meteo 1-7 decembrie. Iarna intră puternic în România. ANM anunță unde vor fi -10 grade Celsius

Prognoza meteo decembrie 2024. În Crişana, regimul termic nu va avea variaţii importante pe parcursul perioadei estimate, cu valori diurne ce se vor situa, în medie, între 4 şi 6 grade şi nocturne între -2 şi 2 grade.

Excepţie va face intervalul 7 – 10 decembrie, când valorile termice vor marca o creştere şi se vor situa, mediat regional, la maxime între 8 şi 10 grade, iar la minime între 2 şi 4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 decembrie.

În Transilvania, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele caracteristice pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, cu medii ale maximelor cuprinse între 4 şi 6 grade, uşor mai ridicate de atât vor fi doar în zilele de 7, 8 şi 9 decembrie când vor urca spre 8 grade, mediat regional.

Minimele vor fi preponderent negative, cu cele mai scăzute valori în prima parte a intervalului şi din nou spre sfârşitul acestuia, astfel încât media minimelor se va situa între -6 şi 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată după data de 7 decembrie.

Prognoza meteo decembrie 2024. În Maramureş, regimul termic va avea uşoare variaţii până în data de 7 decembrie, astfel că mediile maximelor se vor situa între 4 şi 6 grade, iar ale minimelor între -2 şi 0 grade. Ulterior va fi o scurtă perioadă de încălzire, iar după 11 decembrie se va răci accentuat, astfel că valorile maxime vor scădea de la 10 spre 2 grade, iar cele minime de la 2 spre -2 grade, mediat regional. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 7 decembrie.

În Moldova, valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Media maximelor se va situa între 2 şi 6 grade, iar a minimelor între -2 şi 2 grade, posibil uşor mai ridicate de atât în zilele de 8 şi 9 decembrie, când se estimează maxime în jurul a 8 grade şi minime în jurul a 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 7-13 decembrie.

În Dobrogea, până pe data de 5 decembrie, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale maximelor între 6 şi 8 grade şi ale minimelor între 1 grad şi 3 grade. În intervalul 7 – 10 decembrie se va încălzi treptat, iar valorile mediate regional, vor fi ziua de 12 grade, iar noaptea de 8 grade. Ulterior, regimul termic va fi în scădere şi comparabil cu primele zile din prognoză.

După data de 5 decembrie va creşte probabilitatea de precipitaţii, astfel că vor fi perioade în care se vor semnala în aproape toată regiunea.

Prognoza meteo decembrie 2024. În Muntenia, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi în general închisă şi normală din punct de vedere termic, cu valori mediate la maxime între 6 şi 8 grade şi la minime între -2 şi 2 grade.

Din data de 7 decembrie se va încălzi treptat până în 10 decembrie, apoi se va răci din nou, astfel că, în acest interval, mediile maximelor vor varia de la 10 spre 6 grade şi ale minimelor de la 4 spre -2 grade. Vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii pe arii extinse, cu o probabilitate mai mare din data de 7 decembrie.

În Oltenia, regimul termic va fi relativ stabil în primele zile din interval, când va avea medii diurne de 6 – 8 grade şi nocturne de 0 – 2 grade, apoi va oscila, de la o încălzire în perioada 7 – 10 decembrie, spre o răcire până spre 15 decembrie.

În aceste condiţii, valorile mediate regional ale maximelor vor fi între 6 şi 10 grade, iar ale minimelor între -2 şi 4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere din data de 6 decembrie.

Prognoza meteo decembrie 2024. Cum va fi vremea la munte

La munte, în intervalul de prognoză, valorile termice vor oscila între medii ale maximelor de la -2 la 0 grade, până spre 0 – 2 grade, iar ale minimelor între -6 şi -4 grade, până la -2, chiar -4 grade. Perioadele reci vor fi între 4 şi 6 decembrie şi din nou între 11 şi 15 decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată din data de 6 decembrie.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Cafeaua – prieten sau dușman al sănătății? Ce se întâmplă dacă bei cel puțin trei cești pe zi
Cafeaua – prieten sau dușman al sănătății? Ce se întâmplă dacă bei cel puțin trei cești pe zi
Bancnota din anii ’90 care îți poate aduce 200.000 de lei! Care este coomoara ascunsă a colecționarilor din România
Bancnota din anii ’90 care îți poate aduce 200.000 de lei! Care este coomoara ascunsă a colecționarilor ...
Care vor fi cele mai vizitate orașe de către români în 2025, după intratrea în Schengen. Se schimbă preferințele la capitolul vacanțe
Care vor fi cele mai vizitate orașe de către români în 2025, după intratrea în Schengen. Se schimbă ...
Legătura neștiută dintre câine și stăpân. Inima patrupedului și cea a omului sunt „conectate”
Legătura neștiută dintre câine și stăpân. Inima patrupedului și cea a omului sunt „conectate”
Cât te costă să ai mașină în 2025. Șoferii trebuie să plătească mai mult pentru combustibil, asigurare și parcare. Punctul de amendă s-a majorat și el la 202 lei
Cât te costă să ai mașină în 2025. Șoferii trebuie să plătească mai mult pentru combustibil, ...
Hamburgeri gratis celor ce participă la slujbele de la biserică. Inițiativa inedită a unei biserici din Italia
Hamburgeri gratis celor ce participă la slujbele de la biserică. Inițiativa inedită a unei biserici ...
Singurul român care are un doctorat pe tema „porcul Mangalița”: „Slănina curăță vasele de sânge. Efectele consumului de carne și slănină de Mangalița se simt imediat”
Singurul român care are un doctorat pe tema „porcul Mangalița”: „Slănina curăță vasele ...
Se poate face succesiunea dacă nu sunt prezenți toți moștenitorii? Legea spune clar cum se procedează!
Se poate face succesiunea dacă nu sunt prezenți toți moștenitorii? Legea spune clar cum se procedează!
Ce fel de apă se pune la fierul de călcat. Așa nu se strică, iar hainele tale vor arăta impecabil
Ce fel de apă se pune la fierul de călcat. Așa nu se strică, iar hainele tale vor arăta impecabil
Ciorbă de fasole ca la bunica acasă. 3 rețete ușor de pregătit, îți vor încânta papilele gustative 
Ciorbă de fasole ca la bunica acasă. 3 rețete ușor de pregătit, îți vor încânta papilele gustative 
Unde poți călători în Europa cu doar 250 de lei. Cea mai ieftină țară e aproape de România
Unde poți călători în Europa cu doar 250 de lei. Cea mai ieftină țară e aproape de România
Cum să faci scovergile ca la mama acasă. Preparatul tradițional are un gust irezistibil
Cum să faci scovergile ca la mama acasă. Preparatul tradițional are un gust irezistibil
Capodoperă unică în lume! „Luceafărul” blând al lui Mihai Eminescu a „coborât în jos alunecând pe-o rază” și s-a așezat pe o pânză țesută cu migală, timp de trei ani, de tanti Maria
Capodoperă unică în lume! „Luceafărul” blând al lui Mihai Eminescu a „coborât ...