- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect de lege. Mii de familii din România ar putea primi lunar cel puțin 2.000 de lei. Condițiile care trebuie îndeplinite

09 Jun, 11:02 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru români. Mii de familii ar putea primi un salariu în plus.
Proiect de lege. Mii de familii din România ar putea primi lunar cel puțin 2.000 de lei. Condițiile care trebuie îndeplinite

Anunțul momentului! Mii de familii din România ar putea primi lunar cel puțin 2.000 de lei, spune antena3.ro. Primele informații arată că oamenii ar putea beneficia de suma menționată, indiferent de cuantumul veniturilor pe care le au, din pensii sau salarii.

Bani pentru mii de familii din România

Proiectul de lege a fost înregistrat la Parlament în urmă cu puțin timp și prevede acordarea unei indemnizații lunare, de cel puțin un salariu minim pe economie, pentru familiile cu 3 sau mai mulți copii. Inițiativa legislativă are în vedere stimularea natalității în România.

Documentul conține 3 propuneri care au rolul de a opri declinul demografic al populației țării. El a fost depus la începutul acestei săptămâni la Senat. Prima măsură vizează persoanele care au în întreținere 3 sau mai mulți copii de până la 18 ani. Acestora li s-ar putea acorda o indemnizație lunară neimpozabilă și nesupusă executării silite (cu excepția situației în care a fost acordată în mod necuvenit).

Citește și despre următorul subiect: Bani nerambursabili pentru români. Cine poate primi ajutorul de 70.000 de euro și care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

Sumele propuse sunt următoarele:

  • Pentru familia cu trei copii, echivalentul unui salariu minim pe economie;
  • 1.5 salarii minime nete pentru cei care au patru copii;
  • Două salarii minime nete pentru familiile cu cinci copii;
  • 2.5 salarii minime nete pentru familiile cu șase sau mai mulți copii.
Familii
Familii

Sumele ar urma să fie acordate familiilor care îndeplinesc criteriile legate de numărul de copii. La fel de bine, o altă condiție se referă la faptul că persoanele în cauză trebuie să beneficieze de venituri impozabile, din salarii sau pensii. În ceea ce privește mamele aflate în concediu de creștere copil, acestea trebuie să fi realizat venituri impozabile în 12 luni din ultimele 24 de dinaintea nașterii sau adopției.

Este necesar ca părinții sau întreținătorii să fie cetățeni români, să aibă domiciliul în România, iar copiii aflați în îngrijire să fie înscriși într-o unitate de învățământ după vârsta de 3 ani. Dacă ar exista 2 întreținători, beneficiile ar urma să fie acordate unei singure persoane. Ele ar înceta dacă custodia copilului ar fi pierdută pe parcursul timpului.

Vezi și: Pe ce au cheltuit românii salariile în 2022. Mai mulţi bani pe băuturile alcoolice şi tutun decât pe educaţie