- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Puiul, un lux pentru cumpărătorii din România. Cât a ajuns să coste 1 kg de carne de pasăre crescută la țară

28 May, 10:20 • Bumbeneci Diana
Cât a ajuns să coste un kilogram de pui de ţară. Românilor le este din ce în ce mai greu să suporte prețurile.
Puiul, un lux pentru cumpărătorii din România. Cât a ajuns să coste 1 kg de carne de pasăre crescută la țară

Nu toți românii se mai pot bucura de gustul cărnii de pui de țară. Sumele pentru un astfel de sortiment de carne sunt din ce în ce mai mari.

Cât costă un kilogram de carne de pui de țară

Carnea provenită de la găini crescute la ţară este la mare căutare datorită conţinutului ridicat de proteine şi aminoacizi, dar şi a gustului sau autentic. Românii care aleg această carne fac de multe ori compromisul de a renunța la alte cheltuieli pentru a investi în puiul de țară.

Orăşenii au început să prefere carnea de pui de ţară, mai ales că aceasta este provenită de la păsări crescute în aer liber şi hrănite cu uruială preparată chiar de către comercianţi. Mulți români cer ANPC să verifice dacă prețurile puse pe piață sunt corecte.

Abator pui
Abator pui

Vezi și: Industria videochatului va depăși în curând instituțiile publice din România! În timp ce țara are 1 milion de bugetari, instituțiile de videochat au ajuns la 400.000 de salariați cu contract de muncă

Pentru un kilogram de pui de ţară, crescătorii cer în jur de 27 lei. Greutate unui pui ajuns la maturitate şi pregătit pentru sacrificare este cuprinsă între 2,5 – 3 kg. Astfel, cei care îşi doresc să se bucure de gustul autentic al cărnii de pui de ţară trebuie să scoată din buzunar între 67.5 lei şi 81 lei.

Cât despre carnea de găină sau cocoş, crescătorii cer cu 3 lei în plus pe kilogram. Cu toate acestea, cea mai scumpă carne provenită de la păsări crescute la ţară este cea de curcan.

Preţul unui kilogram de carne de curcan de ţară este 35 lei. Un curcan cântăreşte înainte de sacrificare între 8 şi 10 kilograme, preţul total pe care cumpărătorii îl scot din buzunar este cuprins între 280 şi 350 lei.

Vezi și: A fost semnat contractul pentru Metroul Cluj. Investiția costă 9 miliarde lei și reprezintă cel mai mare contract din Ministerul Transporturilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult