- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariul din România plătit cu 2.200 de euro pe lună. Ce atribuțiuni are un application support engineer

01 Apr, 09:10 • Bumbeneci Diana
Un application support engineer este un profesionist în domeniul IT care furnizează suport tehnic și funcțional pentru aplicații software și sisteme informatice într-o companie sau organizație. Cum acest domeniu este din ce în ce mai accesat, salariile sunt pe măsură, chiar și în România.
Salariul din România plătit cu 2.200 de euro pe lună. Ce atribuțiuni are un application support engineer

Un application support engineer câştigă între 1.600 şi 2.200 de euro net pe lună. Iată ce trebuie să facă un astfel de angajat zi de zi, pentru a ajunge la o remunerație pe măsura muncii sale, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs, conform Zf.

Ce trebuie să facă un application support engineer

Responsabilitățile unui Application Support Engineer includ:

  • Diagnosticarea și rezolvarea problemelor tehnice ale aplicațiilor software;
  • Monitorizarea performanțelor aplicațiilor și identificarea bottleneck-urilor;
  • Implementarea actualizărilor software și a patch-urilor de securitate;
  • Colaborarea cu echipa de dezvoltare pentru a rezolva problemele complexe;
  • Furnizarea de training și suport utilizatorilor finali;
  • Gestionarea bazelor de date și a sistemelor de stocare a datelor;

În acest context, Andrei Frunză, CEO, BestJobs România anuță că: „Această poziţie necesită în primul rând experienţă de lucru cu baze de date SQL şi Linux, abilitatea de a diagnostica, depana, obţine rezultate şi de a oferi soluţii la o gamă largă de probleme tehnice, dar şi experienţă de lucru cu modul RUN / Ticketing”.

Ai mai putea citi și: Ce salariu trebuie să aibă un român pentru a avea o pensie de 2.000 de lei

application support engineer
application support engineer

În lista de atribuţii a unui application support engineer se numără găsirea de soluţii pentru erorile aplicaţiilor, oferirea de asistenţă şi remedierea diverselor probleme întâmpinate de către utilizatori. În prezent, pentru acest rol, cele mai multe oferte de joburi vin în special din Bucureşti şi Sibiu sau sunt remote.

Această poziţie necesită în primul rând experienţă de lucru cu baze de date SQL şi Linux, abilitatea de a diagnostica, depana, obţine rezultate şi de a oferi soluţii la o gamă largă de probleme tehnice, dar şi experienţă de lucru cu modul RUN / Ticketing. Totodată, este de preferat înţelegerea scripturilor Shell şi capacitatea de a lucra eficient, atât cu supraveghere directă, cât şi fără supraveghere. Pentru acest rol, salariile sunt cuprinse în intervalul 1.600 – 2.200 euro lună, în medie”, spune Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

Desigur, jobul din domeniul IT vine și cu o serie de beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă. Principalele beneficii de care se poate bucura un application support engineer sunt: posibilitatea de a lucra remote, program de lucru flexibil, zile suplimentare de vacanţă, tichete de masă şi buget anual de traininguri şi cursuri.

În prezent, 399 de posturi vacante pentru poziţia de application support engineer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt în regim de muncă remote, însă sunt și locuri de muncă disponibile la birou, în Bucureşti şi Sibiu.

Vezi și: Cât câștigi în 2023 dacă te angajezi pe postul de funcționar economic

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult