- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un val de căldură din Africa aduce schimbări radicale de vreme! ANM anunță prognoza meteo pentru această săptămână

20 Mar, 07:56 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza meteo pentru zilele ce vor urma. Vremea se schimbă complet.
Un val de căldură din Africa aduce schimbări radicale de vreme! ANM anunță prognoza meteo pentru această săptămână

În cea mai mare parte a țării, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță schimbări neașteptate.  Vremea se încălzește spectaculos începând de astăzi, mercurul din termometre urcă până la 23 grade Celsius.

Prognoza meteo în următoarele zile

Meteorologii spun că valorile termice, aduse de un val de căldură din nordul Africii, depășesc normalul perioadei în care ne aflăm.

„Aceste temperaturi sunt aduse de mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, care vor pătrunde pe teritoriul țării noastre. Astfel, vom avea parte de zile foarte călduroase în următoarea perioadă. În ciuda temperaturile ridicate care vor fi înregistrate, va urma o nouă perioadă cu valori scăzute”, anunță ANM.

Azi, 20 martie, conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), vremea continuă să se încălzească ușor, astfel că valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. În jumătatea nordică a țării, mai ales seara și noaptea, pe arii restrânse sunt așteptate ploi slabe de scurtă durată, dar și intensificări ale vântului. La altitudini mari, la munte, vor fi posibile precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 1 și 8 grade Celsius.

Citește și: Va fi mai scumpă carnea de miel pentru drobul de Paște? Petre Daea: „Sper să se valorifice toți”

meteo 20 martie
meteo 20 martie

În București, meteorologii anunță, la începutul nopții, ploi slabe de scurtă durată. Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice, astfel că temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5-8 grade Celsius.

În următoarele zile, ANM transmite că „vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între zero și 9 grade Celsius.

Joi, 23 martie, în cea mai mare parte a țării, vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului în nord-vestul și nordul țării, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în nord-vestul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 23 grade Celsius, cu valori mai scăzute pe litoral și în deltă, iar cele minime se vor situa între 1 și 11 grade Celsius. Dimineața și noaptea vor mai fi condiții de ceață”, anunță ANM.

Citește și: Meteo Paște 2023. ANM anunță cum va fi vremea până pe 16 aprilie. De ce temperaturi ne vom bucura de Înviere

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult