- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vor crește ratele românilor în 2024? Marcel Boloș: „Am ajuns la înțelegerea ca acest impozit să fie impus pe cifra de afaceri definită conform normelor bancare”

21 Sep, 08:27 • Bumbeneci Diana
Marcel Boloş le promite românilor că ratele nu vor crește. Oficialul de la Ministerul de Finanțe vorbește despre actualele modificări legislative propuse de Guvern.
Vor crește ratele românilor în 2024? Marcel Boloș: „Am ajuns la înțelegerea ca acest impozit să fie impus pe cifra de afaceri definită conform normelor bancare”

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a spus miercuri seara că deficitul bugetar a ajuns în România la 42,53 de miliarde de lei și că sunt necesare măsuri pentru ajustarea acestuia, în conformitate cu angajamentele asumate cu CE.

„Este bine să fim prudenți” a spus ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care a vorbit despre măsurile luate de Guvern, subliniind că sunt şi câteva vești bune.

Cât despre măsurile adoptate de Guvern, ministrul spune că sunt şi vești bune şi îndeamnă populaţia la prudență.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu face noi declarații cu privire la majorarea prețurilor. „Dacă încercăm să forțăm o creștere nejustificată, nu e nicio problemă, mărim numărul de produse din ordonanță, n-am nicio reținere”

România, nevoită să se împrumute pentru a acoperi deficitul bugetar

Avem 16,9 miliarde de lei pe partea de măsuri fiscale. Cel mai bine este ca după ce aceste măsuri se vor implementa, să vedem dacă sunt mai mulți bani și dacă ne putem onora obligațiile față de UE. Aici e vorba de venituri.

Acest impact bugetar era mai mic decât cel din măsurile fiscale. Îndemnul este la prudență.

Să dăm și vestea cea bună. Alimentele rămân cu 9%, medicamentele cu 9% pentru lemnele de foc, pentru tot ceea ce înseamnă consumul la nivelul populației.

Sunt două lucruri care cresc. La locuințe, cota de TVA va fi de la 5 la 9% și la produsele care conțin zahăr, TVA-ul crește de la 9 la 19%”, a spus Marcel Boloș, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş le promite românilor că ratele lunare nu vor crește. Referitor la ratele bancare, ministrul a dat asigurări că nu vor exista majorări semnificative.

„Sunt 41 de bănci, 336 de milioane de lei este impozitul cumulat pe cifra de afaceri pe care băncile îl plătesc. Un președinte de bancă mi-a spus că puteau să suporte și 3%, fiindcă am ajuns la înțelegerea ca acest impozit să fie impus pe cifra de afaceri definită conform normelor bancare”, a spus Marcel Boloș după ședința de Guvern.

Ai mai putea citi și: Locuințele se scumpesc oficial! Câți bani vor da românii pe case, începând cu 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult