IT&C, LIFESTYLE

10 fotografii emblematice care au impresionat o lume intreaga in ultimul deceniu

01 septembrie 2015, ora 20:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
08_Brent Stirton.jpg
Fotografii profesioniști au surprins in imaginile de mai jos unele dintre cele mai semnificative și importante momente din lume din ultimul deceniu, de la demascarea utilizării armelor chimice de către armata siriană la descoperirea defrișării ilegale a copacilor rari și periclitați din Madagascar.Canon Europe și Getty Images dezvăluie o serie de imagini emblematice, fotografiate de cei mai buni fotografi din lume, reprezentând momente definitorii din ultimul deceniu. Prin această expunere, Canon EOS 5D își serbează cea de-a zecea aniversare.

Cele 10 fotografii emblematice Getty Images sunt:

1. John Moore, EOS 5D Mk I; Arlington, SUA – 27 mai 2007


Imaginea lui John prezintă o femeie plângând la mormântul soțului ei și reprezintă un moment personal de schimbare pe fondul unor atitudini, ele însele în schimbare, față de desfășurarea trupelor în conflicte de peste ocean, precum cele din Irak și Afganistan. Publicată în cadrul multora dintre cele mai importante titluri din media, imaginea sa a atins inimile a milioane de cititori, arătând consecințele devastatoare de acasă ale războiului.

2. Alvaro Ybarra Zavala, EOS 5D Mk I; Columbia – 29 noiembrie 2007


Fotografiată în timpul unui reportaj despre războiul civil din Columbia, imaginea lui Alvaro, reprezentând două luptătoare de gherilă, a captat atenția și imaginația mass-mediei, evidențiind suferința îndelungată a poporului columbian și aducând în atenția publicului larg realitatea acestui conflict de 50 de ani, aproape uitat.

3. Veronique de Viguerie, EOS 5D Mk I; Hobyo, Somalia – 27 octombrie 2008
Când Veronique de Viguerie și colegul său jurnalist au călătorit în Somalia pentru a se întâlni cu unul dintre șefii piraților, povestea era încă necunoscută în afara granițelor regiunii. Reportajul rezultat a fost deschizător de drumuri, publicat drept primul reportaj de referință despre acest subiect și apărând în titluri de presă la nivel global.

4. Toby Smith, EOS 5D Mk II; Parcul Național Masoala, Madagascar – 21 august 2009


Colecția lucrărilor lui Toby despre defrișările ilegale ale speciilor periclitate de copaci din Madagascar a făcut parte din primul proces de pe pământ american împotriva comercianților internaționali care folosesc lemn provenind din specii periclitate.

5. Ed Ou, EOS 5D Mk II; Mogadishu, Somalia – 24 aprilie 2010Fotografiile sfâșietoare ale lui Ed, reprezentând copii mici cu arme în mâini, au fost publicate la nivel internațional și ulterior arătate în cadrul Senatului american, pentru ca apoi să determine guvernul american și Consiliul de Securitate al ONU să aplice și mai multă presiune asupra guvernului somalez de tranziție pentru a înceta folosirea copiiilor-soldați.

6. Marco Di Lauro, EOS 5D Mk II; Gadabedji, Nigeria – 27 iunie 2010Marco Di Lauro a documentat criza serioasă de alimente din națiunea vest-africană a Nigeriei în parteneriat cu UNICEF UK. Fotografia sa impresionantă și suprarealistă a captat atenția publicului oferind ceva nou, un punct de vedere diferit al unei probleme pe seama căreia se făcuseră deja multe reportaje. Impactul lucrării a ajutat la strângerea mai multor milioane de dolari în câteva luni pentru ajutorarea poporului nigerian.

7. Jonathan Torgovnik, EOS 5D Mk II; Port-au-Prince, Haiti – 10 ianuarie, 2011Port-au-Prince a fost una dintre zonele cele mai devastate din Haiti din timpul cutremurului din 2010. Publicată la nivel internațional, fotografia lui Jonathan a adus din nou în centrul atenției condițiile extraordinar de proaste în care oamenii trăiau încă, după un an de la incident.

8. Brent Stirton, EOS 5D Mk II; Rezervația Ol Pejeta Kenya – 13 iulie 2011Imaginea lui Brent prezintă unul dintre ultimii rinoceri albi nordici din lume, păzit permanent de patru gărzi înarmate, ca parte dintr-o investigare mai amplă privind folosirea animalelor pentru leacuri de pe piața neagră. Subliniind fragilitatea existenței rinocerului, cea mai periclitată specie de pe glob, imaginea a atins o audiență globală de milioane de cititori.

9. Laurent Van der Stockt, EOS 5D Mk II; Jobar, Damasc, Siria – 13 aprilie 2013Laurent și colegul său jurnalist au surprins o serie de imagini, filmări și mostre de sol, publicate la nivel global și folosite de către administrațiile franceză, engleză și americană drept dovezi ale folosirii armelor chimice de către armata siriană. Acest lucru a crescut presiunea aplicată de conducătorii lumii pentru încetarea folosirii armelor chimice în acest conflict.

10. Dan Kitwood, EOS 5D Mk III; Kos, Grecia – 4 iunie 2015Imaginea lui Dan, reprezentând patru bărbați pakistanezi imigranți sosind pe plaja insulei grecești Kos via Turcia, este una dintre cele mai importante știri ale anului 2015 de până acum. Lucrarea sa a fost publicată la nivel internațional pe multiple canale media influente, contribuind la evidențierea problemei la nivel global.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 18 August 2022, 20:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter