- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

20.000 de exemplare ale jocului The Sims, vandute in Romania anul trecut

19 Apr, 16:00 • emanuel.ceciu
Electronic Arts, compania ce distribuie seria de jocuri video Sims, a anuntat vineri ca a realizat vanzari de 100 milioane copii ale jocului, echivalentul a 4 mld. $, in Romania comercializandu-se in 2007 peste 20.000 de copii ale jocului.
20.000 de exemplare ale jocului The Sims, vandute in Romania anul trecut

„Un joc este considerat foarte bun daca reuseste vanzari totale, de-a lungul anilor, de 10 milioane de copii. Sims este un fenomen, cel mai bine vandut joc din istorie. Acest lucru se datoreste faptului ca este preferat in mod egal atat de copii, cat si de oameni de afaceri, femei si barbati”, a declarat pentru DailyBusiness Mike Stegaru, marketing manager al distribuitorului autohton de jocuri Best Distribution.

„De la aparitia primului Sims, in 2000, Best Distribution a comercializat anual cel putin 15.000 de bucati din aceasta serie”, a mai spus Mike Stegaru. Ca o comparatie cu Sims, seria de jocuri Command & Conquer, lansata pe piata in 1994, a fost comercializata la nivel mondial in 16 milioane de bucati, conform datelor Best Distribution.

In Romania, Sims ocupa in mod constant cel putin locul 5 pe segmentul celor mai bine vandute jocuri.

Franciza a generat din anul 2000 pana in prezent 4 mld. $ in vanzari, echivalentul a 500 mil. $ pe an, ajungand astfel in elita altor giganti ai culturii populare precum Star Wars sau Harry Potter.

Oficialii Best Distribution au precizat ca Sims 3, urmatorul din serie, va intra pe piata in 2009.

Jocul The Sims permite utilizatorilor sa creeze si sa controleze o comunitate virtuala populata de personaje umane sau animale ce isi schimba personalitatea, sentimentele sau atitudinile in functie de felul in care sunt tratate de jucator. Utilizatorul poate controla in foarte multe aspecte ceea ce fac si zic personajele . Acestea comunica intre ele intr-un limbaj imaginar, numit „Simlish”.