- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

50% din totalul calculatoarelor din intreaga lume au fost infectate in ianuarie

17 Feb, 13:20 • Redactia DailyBusiness
Jumatate (50%) din toate calculatoarele de pe glob, scanate in luna ianuarie, au fost infectate cu diverse tipuri de amenintari informatice, potrivit datelor colectate de catre Panda ActiveScan, scanerul online gratuit oferit de Panda Security - The Cloud Security Company.
50% din totalul calculatoarelor din intreaga lume au fost infectate in ianuarie

In ceea ce priveste amenintarile malware cele mai daunatoare, troienii au cauzat cele mai multe incidente (59% din toate cazurile), urmati de virusii traditionali (12%) si viermi (9%).

Thailanda, China, Taiwan, Rusia si Turcia ocupa pozitii de top in clasamentul tarilor cu cel mai mare numar de infectii (peste 50% din calculatoarele scanate infectate cu malware). Alte „paradisuri malware” traditionale, cum ar fi Brazilia sau Polonia, sunt in scadere in aceasta luna.

Romania, Austria, Finlanda, Germania sau Suedia au avut printre cele mai putin infectate calculatoare in ianuarie, cu procente de pana in 30%. Spre comparatie, 51% din calculatoarele bulgarilor si turcilor si peste 45% dintre computerele polonezilor au fost afectate de amenintarile informatice ale inceputului de an.

Cu un procent de 30%, Romania ocupa locul 59 in topul mondial al tarilor cu cele mai infectate calculatoare.

„Nu vedem multe schimbari semnificative de la o luna la alta, in ceea ce priveste numarul de infectii la nivel mondial”, a spus Luis Corrons, directorul tehnic al Panda Security,

Fondata in 1990, Panda Security are 56 birouri in intreaga lume, cu sedii in SUA – California si in Europa – Spania.