- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

A inceput Internetics Interactive Expo

23 Nov, 15:27 • Redactia DailyBusiness
Incepand de joi, 22 noiembrie, si-a deschis portile pentru publicul larg Internetics Interactive Expo, un proiect initiat de The Institute si prezentat de UniCredit Bank. Expozitia include peste 40 de proiecte de realitate virtuala, realitate augmentata si instalatii digitale.Proiectele expuse sunt realizate atat de studiouri locale cat si internationale.
A inceput Internetics Interactive Expo


Sectiunea dedicata proiectelor internationale este curatoriata de Maria Guta, artist independent ale carei creatii, in special instalatii VR si proiecte de fotografie, au fost expuse la Tokyo, Berlin, Paris, Milano sau Zurich.  

Internetics Interactive Expo este deschisa publicului in perioada 22-25 noiembrie la The Institute Space, Bulevardul Dacia nr. 12, in Cartierul Creativ. Accesul este gratuit si se va face in intervalul 10:00-22:00, exceptand ziua de 22 noiembrie, cu ocazia vernisajului, cand programul este 19:00-23:00.

Fie ca este vorba despre proiecte care te pun in fata celor mai intense frici, cum este cea de inaltime, lucrari augmentate ale unora dintre cei mai cunoscuti artisti grafici romani, experimentarea unor calatorii virtuale in Europa sau chiar pe alte continente, carti ale caror imagini prind viata, redarea in VR a Marii Uniri sau descoperirea unor metode interactive de invatare si redefinirea cinematografiei prin tehnica 360º, Internetics Interactive Expo propune experiente pentru toate gusturile.

Internetics Interactive Expo dezvaluie modul in care tehnologiile digitale si industriile creative interactioneaza, oferind posibilitatea vizitatorilor sa exploreze continut creativ intr-un context nou si dintr-o perspectiva imersiva.

Traseul expozitiei cuprinde de asemenea proiecte ale unor regizori consacrati precum Radu Ciorniciuc (Acasa/HOME) sau Benoit Felici (The Real Thing), o animatie nominalizata la Premiile Oscar (Blind Vaysha), cel mai performant kit de VR de pe piata la ora actuala, ce redefineste industria de gaming (HTV VIVE), precum si o serie de proiecte care abordeaza tehnologia 360 º (Circus 360, VR BIKE RIDE – LONDON EDITION, Nemo Electronic Playground).

Proiecte internationale

Beyond the Typhoon by Studio ENCOR | Elvetia //
Be the Bottle by OKIO STUDIO | Franta // 
Blind Vaysha by Theodore Ushev | Canada // 
Driverless by Slain x Day | SUA // 
The real Thing by Benoit Felici |Franta.

Proiecte localeVR
Atinge by Proiect 2.0 si CINETic // 
Beko Slow Juicer VR, Dacia Duster VR, Manway VR Training by CGArtefacts // 
Circus 360 by Dorin Moldoveanu si HomeMade Video Production // 
Dream NA, The Deported by CINETic // 
Lectie de anatomie by UniVRse // Marea Unire de la 1918 by vreestory // Nemo Electronic Playground // One Night Gallery Collective Exhibition // Quantum Creator by Vlad Lomnasan // Richie”s Plank – Loop Virtual Reality Solutions // THE WETLAND by STUDIOSET // VR BIKE RIDE – LONDON EDITION by Creative VR // Worlds by C3ARARound the city, Internetics AR Experience by Augmented Space Agency // Acasa/HOME by Radu Ciorniciuc  // UNICAT by Elvira Lupsa si Augmented Space Agency.

Instalatii digitale 
a.round by Aural Eye // 
#ANTROPO-CIBERNETICUS by Anca Vintila Dragu si Alex Dragu // 
Box of fears, Translucent by RIZI Studio // 
INK ME, BATAK, HTC VIVE, Air Graffiti Digital Wall // 
PolyMesh by H3 // 
SPATIAL MEMORIES OF FUTURE PAST by Augmented Space Agency si CINETic

Internetics Interactive Expo este parte a editiei 2018 a Internetics Festival, proiect care ofera publicului larg oportunitatea de a se pune la curent cu cele mai noi tehnologii din domeniul digital si de a le experimenta direct si local, dar si un context pentru entitatile care activeza in domeniu de a interactiona si a face schimb de know-how. 

Alaturi de expozitie, festivalul include competitia Internetics si gala in cadrul careia vor fi anuntate cele mai eficiente si creative proiecte din mediul online. Finalul festivalului va fi sarbatorit printr-o petrecere cu acces liber la Deschis Gastrobar (Nod makerspace, Splaiul Unirii 160), pe data de 28 noiembrie.Mai multe informatii despre expozitie si structura competitiei se gasesc pe site-ul oficial al festivalului, www.internetics.ro.