- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Ai iPhone sau iPad? Poti descarca gratuit noul sistem de operare iOS 7

18 Sep, 13:43 • Redactia DailyBusiness
Apple a lansat astazi (18 septembrie) update-ul la noul sistem de operare iOS 7. Actualizarea este disponibila pentru tabletele iPad (iPad Mini; iPad 2; iPad 3; iPad 4), gadgeturile iPod Touch 5G si telefoanele iPhone, de la versiunea 4 in sus (iPhone 4;iPhone 4S; iPhone 5;iPhone 5S; iPhone 5C). Software-ul va fi distribuit, treptat, pentru utilizatorii din intreaga lume.
Ai iPhone sau iPad? Poti descarca gratuit noul sistem de operare iOS 7

Platforma software  beneficiaza de schimbari majore de design si de noi functii interesante, precum Control Center, un meniu ce contine principalele aplicatii, un nou Notification Center si noul Multitasking bazat pe carduri (in stilul Windows Phone 8).

La capitolul design, daca versiunile de la 1 la 6 ale iOS au preferat efectele 3D, texturile lucioase si umbrele, iOS 7 are un design plat si stratificat.Aplicatia foto/video integrata in iOS 7 contine filtre predefinite si posibilitatea de a realiza poze patrate.

In cazul iPhone-ului 5S, noua aplicatie foto/video va putea realiza filme HD la 120 de cadre pe secunda.

De asemenea, o data cu noul iOS 7, suita iWork (Keynote, Pages si Numbers) devine gratuita.Siri a primit un update, acum include si Wikipedia si poate cauta inclusiv prin tweet-uri.

iOS 7 are inglobat si iTunes Radio (functionalitate similara cu servicii ca Pandora).In total, iOS 7 are 200 de noi functii, de la tonuri de apel la functii de reamintire.iOS 7 poate fi instalat prin OTA Update daca aveti iOS 6 sau iOS 5, insa si prin intermedul iTunes, folosind functia update sau restore.

Din pacate nu veti putea instala iOS 7 prin OTA Update daca aveti iOS 7 beta sau iOS 7 GM, deci va trebui sa ii faceti un update direct prin iTunes.

iOS 7 necesita iTunes 11.Odata cu noul iOS 7, Apple a lansat si o noua versiune iC iCloud, cu un design modificat si functii optimizate.