IT&C

Apple a lansat o platforma pentru productia de carti digitale si va vinde manuale scolare pe iPad

19 ianuarie 2012, ora 18:21 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
apple.jpg
Apple a anuntat joi lansarea unei platforme intitulate iBook Author, o aplicatie care permite oricui sa creeze carti digitale interactive pentru tabletele iPad, dar si o versiune noua a magazinului de carti iBooks, care include si manuale scolare.

"In cinci minute am creat un e-book si l-am urcat pe iPad", explica Phil Schiller de la Apple in cadrul evenimentului de lansare a aplicatiei.

Tot cu ocazia acestui eveniment, compania a lansat si versiunea a doua a magazinului de carti iBooks, care va contine de acum si manuale scolare interactive, potrivit CNN.

Intr-o alta demonstratie, un alt angajat Apple a prezentat manualele scolare destinate tabletelor iPad. Studentii vor putea sa faca zoom pe fotografiile din carti sau sa realizeze notite si sublinieri, si vor putea chiar si sa disece o broasca digitala in timp real.Manualele de liceu sunt disponibile de joi pentru preturi de mai putin de 15 dolari. Apple se asteapta ca acestea sa aiba succes, intrucat manualele clasice nu sunt portabile, durabile sau interactive si nu permit utilizatorilor sa efectueze cautari in continutul lor.

Pentru a vinde aceste texte scolare, compania a incheiat parteneriate cu cei mai mari publisheri din industria de profil americana, precum Pearson, McGraw-Hill sau Houghton Mifflin Harcourt.

In biografia scrisa de Walter Isaacson, Steve Jobs a sustinut ca vrea sa transforme piata materialelor educationale prin portarea lor in format electronic, pe iPad.

Jobs a lucrat la acest proiect mai multi ani si se pare ca urma sa il lanseze in octombrie 2011, concomitent cu introducerea iPhone 4S. Planurile au fost insa amanate, posibil din cauza situatiei precare de sanatate a lui Jobs
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter