- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asesoft cere falimentul detinatorului MarketOnline.ro pentru neplata unei datorii

13 Jan, 19:34 • mihaela.tudorancea
Compania de distributie IT Asesoft Distribution a intentat proces companiei Grifon Group, operatorul MarketOnline.ro, unul dintre principalii jucatori pe piata romaneasca de comert electronic, si a cerut si falimentul acesteia, in urma neplatii unei datorii.
Asesoft cere falimentul detinatorului MarketOnline.ro pentru neplata unei datorii

„Totalul banilor neincasati, cu probleme, este foarte mic in acest moment, singura suma mai mare pe care o avem de recuperat fiind de la Grifon Group, care detine MarketOnline, si care a fost si actionat in instanta. Noi incercam sa rezolvam problemele pe care amiabila, chiar acordam sprijinul clientilor, dar din pacate inca mai exista firme si persoane care pot aduce pagube importante mediului de business prin comportamentul lor”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

Reprezentantii Grifon Group nu sunt de acord cu acuzatiile aduse. „Ca orice societate comerciala din distributie sau retail de IT, Grifon Group are in aceasta perioada o lichiditate scazuta, dar isi plateste toate la scadentele stabilite sau cu minime intarzieri debitele catre furnizorii sai, avand cu acestia o colaborare stransa, un parteneriat normal, necesar mai ales in aceste perioada de criza economica generala”, a declarat Mugur Frunzetti, managing partener al Grifon Group.

Acesta a precizat ca Asesoft Distribution a solicitat instantei de judecata declansarea procedurii de faliment impotriva societatii pentru o creanta de aproximativ 29.000 de lei, si a adaugat ca Asesoft ar cere in instanta sa i se plateasca o suma totala de 150.000 lei, „desi debitele noastre reale (ale Grifon – n.r.) se ridica la mai putin de jumatate din aceasta suma”. Stanciu a confirmat pentru DailyBusiness.ro ca suma solicitata in instanta se ridica la 150.000 lei.

Pe de alta parte, Asesoft International a lansat si un anunt pentru colaboratorii sai, care contine o lista cu toate firmele restante (foto).

Potrivit lui Stanciu, semnalul transmis colaboratorilor are ca scop „eficientizarea afacerilor clientilor nostri, eficientizarea nivelului stocului, al termenului de plata acordat mai departe, al costurilor operationale”.

„Datoriile noastre catre furnizori sunt in scadenta. Nu avem nicio datorie depasita de scadenta, orice eventuala intarziere a clientilor la noi nu este transmisa mai departe. Sunt convins ca un comportament foarte bun la plata fata de furnizori iti asigura continuitatea afacerii in vremuri grele”, a mai adaugat Iulian Stanciu.