- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asesoft Distribution, crestere de 22% in 2008, peste nivelul pietei

03 Feb, 11:43 • mihaela.tudorancea
Asesoft Distribution, unul dintre principalii jucatori care activeaza pe piata locala de distributie IT, a raportat cresteri de 22% in 2008, fata de 2007, ajungand la 127 milioane de dolari, si estimeaza afaceri de 130 milioane de dolari in 2009, a anuntat compania.
Asesoft Distribution, crestere de 22% in 2008, peste nivelul pietei

„Am incheiat 2008 cu 127 milioane de dolari, in crestere cu 22% comparativ cu anul anterior. Piata de distributie IT in segmentul in care noi activam a crescut cu mai putin de 10% in 2008, ceea ce face ca rezultatul nostru sa fie unul foarte bun per ansamblu. Cresterea Asesoft Distribution s-a datorat eficientei operationale traduse printr-un bun management al stocurilor si al preturilor, o relatie foarte buna cu partenerii importanti, dar si prin puterea logistica si financiara de care dispunem”, a declarat Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

Acesta a precizat ca managementul nu va recurge la concedierea de angajati in situatie de criza, iar salariile nu vor scadea.

Pentru 2009, compania si-a propus atingerea unei cifre de afaceri de 130 milioane de dolari. „2008 a fost un an profitabil, insa a fost sub nivelul estimat initial datorita diferentelor de curs inregistrate la final de an. Estimez ca 2009 rata profitului net va scadea fata de 2008 si va tinde catre 1% din cifra de afaceri, evolutia cursului ne afecteaza in continuare rezultatele”, a explicat Iulian Stanciu.

Monitoarele au reprezentat 17% din cifra de afaceri a Asesoft Distribution, pentru 2008, compania estimand un procent similar in 2009. Notebook-urile au reprezentat 7% anul trecut, iar compania se asteapta la o crestere semnificativa a vanzarilor, anul trecut demarand o colaborare cu Dell. Cu procente intre 6% si 10% din cifra de afaceri s-au situat produse din zona componentelor: placi de baza, procesoare, memorii si hard disk-uri.

Reviriment pentru desktop-uri?

„Notebook-urile vor creste ca pondere in total PC-uri si in 2009 si e posibil sa depaseasca desktopurile ca numar de unitati. Totusi ma astept ca datorita scaderii puterii de cumparare si a diminuarii creditelor pentru produse de consum, clientul final dar si firmele sa-si analizeze mult mai atent nevoile. Cred ca multi cumparau notebook-uri doar pentru ca este la moda, fara a face un raport intre performanta si pret, raport net favorabil desktop-urilor”, a declarat Iulian Stanciu.