- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asus deschide in iunie o reprezentanta in Romania, pentru cota de piata

07 May, 16:29 • emanuel.ceciu
Producatorul taiwanez de laptop-uri Asustek Computer (Asus) va inaugura pe 1 iunie o reprezentanta oficiala in Romania, pentru a dezvolta afacerile companiei in Romania si a creste cota de piata, a declarat miercuri Luca Rossi, regional director Italy and Eastern Europe.
Asus deschide in iunie o reprezentanta in Romania, pentru cota de piata

Investitia in noua reprezentanta, in care vor lucra pana la finele anului 12 angajati, nu a fost facuta publica.

„Cladirea este inchiriata si este situata langa Camera de Comert (zona Unirii, Bucuresti – n.r.). Incercam prin deschiderea acestei reprezentante sa acceleram afacerile in Romania, zona de interes maxim pentru Asus si sa atingem anul acesta o cota de piata de 15% pe segmentul de laptop-uri”, a declarat pentru DailyBusiness Rossi.

Acesta a spus ca in prima faza el va conduce activitatea in Romania, urmand ca in decembrie sa se definitiveze structura organizationala si sa fie numit un alt manager local.

El a precizat ca, in primul trimestru, cota de piata pe segmentul de laptop-uri in Romania a fost de circa 8-9%, similara cu cea inregistrata la nivel national pe intreg anul 2007.

[quote=Luca Rossi, Asus]In prezent, in Romania, suntem locul 6 pe segmentul de laptop-uri si dorim ca pana la finele anului sa ajungem pe locul 3[/quote]
„La nivel mondial, suntem pe locul 7. In urmatorii trei ani, sustinuti de noile computere portabile pe care le pregatim, atat mini-laptop-uri in genul Eee PC (unul dintre cele mai bine vandute laptop-uri de mici dimensiuni, in prezent – n.r.) dar si cele pentru business, vrem sa ajungem in Top 5″, a precizat Rossi.

In 2007, Asus a realizat in Romania vanzari in valoare de 81,6 milioane de euro, in conditiile in care compania a vandut pe piata locala 34.000 de notebook-uri, la un pret mediu de 600 de euro.

Pentru 2008, oficialii companiei estimeaza ca vor comercializa circa 60.000 de unitati.

„Comparat cu pietele din regiune, cum ar fi Ungaria sau Bulgaria, Asus genereaza in Romania venituri mai mari. Si piata este mai mare. Cota de piata din Romania este insa mai mica decat cea din Ungaria”, a precizat Rossi pentru DailyBusiness.

Asus anunta lansarea celui mai nou mini-laptop Eee PC

Oficialii companiei taiwaneze au anuntat miercuri ca vor scoate la vanzare la finele lui iuni cel mai nou model de mini-laptop Asus Eee PC, la pretul de 400 euro.

Noul Eee PC are o greutate de 0,99 kilograme, un ecran de 8,9 inci, 1 Gb RAM si Hard-Disk de 12 Gb sau 20 Gb, in functie de sistemul de operare care ruleaza pe el (Linux sau, respectiv, Windows XP).

Oficialii companiei nu au oferit informatii privind vanzarile acestui computer in Romania, declarand insa ca in intreaga Europa sa vanda circa 2,5 mil. unitati pana la finele anului.

De asemenea, in viitorul apropiat, vor intra in Romania primele placi de baza Asus cu tehnologia Express Gate, tehnologie ce are inclus un mini-sistem de operare ce se booteaza in 5 secunde, printr-un buton similar celui de „power on/power off” de la computere.

Mini-sistemul de operare permite conectarea la Internet, e-mail, Yahoo messenger precum si skype si se adreseaza persoanelor ce nu vor sa astepte mai mult pentru a intra in Windows sau Linux.

Compania Asus a generat in 2007 afaceri de 22,3 mld.$, in crestere cu 37% fata de 2006, 51% dintre venituri fiind generate din segmentul de laptop-uri, in timp ce 25% din segmentul de placi de baza.

Europa genereaza 54% din afacerile companiei.

Principalii concurenti ai Asus sunt HP, Dell, Sony sau Gigabyte.