- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Best Distribution vrea afaceri cu 15% mai mari in 2011, din jocuri video

22 Nov, 10:21 • Redactia DailyBusiness
Best Distribution, principalul distribuitor de jocuri video de pe piata locala, parte a companiei elene CD Media, estimeaza pentru anul 2011 o crestere de 12-15% a cifrei de afaceri, fata de cea estimata pentru anul acesta de 9 milioane de euro, fara TVA, potrivit datelor furnizate de companie.
Best Distribution vrea afaceri cu 15% mai mari in 2011, din jocuri video

Estimarile se bazeaza pe faptul ca Best Distribution a devenit anul acesta distribuitorul oficial al Ubisoft in Romania,dar si pe potentialul general de crestere a pietei de jocuri video din Romania si Bulgaria.

La nivel de grup, CD Media estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 30 milioane de euro, respectiv de 45 milioane de euro pentru 2011, cumulat pentru Grecia, Romania, Cipru, Bulgaria si zona fostei Iugoslavii.

In perioada ianuarie-septembrie 2010, piata de jocuri video s-a aflat pe un trend ascendent, avand in vedere ca in Grecia si Romania vanzarile au crescut cu 15%, potrivit sursei mentionate.

„Exista potential de crestere pentru piata de console din Romania in urmatorii 5 ani. Avansul se va datora printre altele si deschiderilor de noi lanturi europene de retaileri care nu sunt inca prezenti pe piata din Romania”, a declarat Spiros Jamas, presedinte al CD Media.

In Balcani jocurile pentru PC sunt mai bine vandute decat cele pentru console. In Romania, 60% din piata este reprezentata de vanzarile de jocuri pentru PC, pe cand in Grecia doar 30% din piata este acoperita de vanzarile pe platforma PC.